In de CSI3* 1.50m rubriek konden slechts dertien van de net geen tachtig combinaties de barrage bereiken. In deze verkorte omloop waren Cyril Cools en Jordy van Massenhove de Belgische afgevaardigden. Voor die laatste werd op Olympic van de Padenborre (Baloubet du Rouet) de elfde plaats genoteerd. Cools loodste de Mylord Carthago zoon Alibi de La Roque zonder fouten naar de vijfde plaats! De door Jan Rutten gefokte Pieke van de Achterhoek (Iron Man vd Padenborre) volgde onder Jonathan Chabrol op zes. 

De winst kwam in handen van de Brit Oliver Fletcher op de rug van de Zangersheide ruin Hello William (Waldo van Dungen). Met een nipte voorsprong hielden zij plaatselijke combinatie Charles Henri Ferme met Bellini Dufaure de L (Mylord Carthago) achter zich. Een verschil van drie honderdsten hield David Simpson met de door Eric Polfliet gefokte Pjotr van de Kruishoeve (Bamako de Muze) op drie. 

In de driesterren competitie wist ook Rik Hemeryck al te scoren door het brons op te eisen in de CSI3* 1.35m rubriek. Hij werkte in het zadel van zijn eigen gefokte Pretty Girl de Lauzelle (Armitage's Boy) foutloos af. Mathieu Guery reed de Thunder vd Zuuthoeve zoon Tender Dream Hero Z vlekkeloos naar de tiende plaats. 

Nathan Budd en Rik Hemeryck scoren in Youngster Tour

Bij de zesjarige paarden plaatste Nathan Budd zich op het podium met de hengst H'Aubigny de Talma (Ogrion des Champs) en werd tweede. Luc Kelchtermans' fokproduct Remember van't Kieveld (Falaise de Muze) werd onder Samy Colman vijfde. 

Bij de zevenjarigen kon Hemeryck eveneens schitteren op de rug van zijn eigen fokkerij en werd vierde in het zadel van Sam de Lauzelle, een BWP'er van Windows vh Costersveld. De Zangersheide merrie Madame van het Hellegat Z (Matisse de Mariposa) van fokker Niels De Bruijn volgde op vijf met Odile Gierech.

Cools, Appeltans en Devos besluiten met positieve noot

Het sportief programma kwam op vrijdag ten einde met de CSI3* 1.40m. Cools wist ook hier zijn visitekaartje af te geven en werd met de 9-jarige Falko Ste Hermelle (Vigo d'Arsouilles) zevende. Het duo wist voor te blijven op Elke Appeltans en de Armitage's Boy zoon Ermitage d'Argouges. Lieven Devos stuurde Darranty By Mdl (Warrant) met een foutloze omloop naar plaats elf. 

Resultaten