Cools kwam in actie in het zadel van Cloe Gp Z. De dertienjarige Zangersheide merrie maakte geen enkele fout en kwam onder Cools als een van de laatsten aan de start. Jos Verlooy leidde op dat moment het klassement met FTS Killossery Konfusion (v. Siec Livello) maar zag hoe Cools 70 honderdsten van zijn tijd af reed. 

De top vijf was zeer aan elkaar gewaagd, met vier combinaties die binnen die 42ste seconde finishten. Voor België zagen we Pascal Van Laethem terug op vier met Faut-Il des 7 Vallons (v. Comme Il Faut). Van de slechts dertien combinaties in de barrage, dat is zo'n 18,5% foutloze combinaties, mocht ook Thibeau Spits het verkorte parcours aanvatten op Clear Heart (v. Clarimo). De achtjarige had een springfout en kwam met Spits op elf. Spits had daarnaast een tweede ijzer in het vuur en werd ook nog eens veertiende Calvino II de Nyze Z (v. Calvaro Z), nadat het duo in de basisronde twee tijdsfouten had. 

Resultaten

Pascal Van Laethem op podium met Coco Caline du Poncel Z

Bij de zesjarige paarden was het Van Laethem die voor het Belgisch kleur zorgde op het podium. Met Coco Caline du Poncel Z (v. Cornet's Stern) was Van Laethem goed voor het brons. Philippe Le Jeune volgde op de vierde plaats met Hambourg MF (v. Vleut) en had Charlott Bossrez achter zich op vijf met Visa de Vy Z (v. Vleut). 

Bij de zevenjarigen sloot Marine Scauflaire af met een zesde plaats voor Snapchat van de Broekkant Z (v. Hunter's Scendix). Thibeau Spits stuurde op zijn beurt Quelle Princesse 55 (v. Comme Il Faut) naar de achtste plaats. José Thiry besloot de top tien in het zadel van Qouunen AMG (v. Sea Coast Azzaro Z).