Met de 10-jarige dochter van Kannan (fokker: Dave Blyau) werkte van Paesschen vlekkeloos af in een tijd van 24,37s. Die tijd was sneller dan Jérôme Guery en Come Away Flamingo Z, die met de Cardento-nakomeling (fokker: SARL Cavalex) in 24,70s de finish kruiste. Zoon Mathieu moest met één honderdste verschil zijn vader het zilver gunnen en kreeg zelf het brons overhandigd op Tender Dream Hero Z (Thunder vd Zuuthoeve, fokker: High Jumper). Opvallend: Het ganse podium bestond uit 10-jarige Zangersheide paarden. 

Niels Bruynseels hield mee de Belgische eer hoog en sprong met Nauwsika van de Pereboom, een BWP merrie van Thunder vd Zuuthoeve uit de fokkerij van wijlen Godfried Storme, naar de zevende plaats. Sandra Geraeds' fokproduct Naomi Z (Numero Uno) kwam met Davide Kainich op negen gevolgd door de sBs ruin Iceberg Sitte (Boston Sitte, fokker: Horse of Belgium) onder Pedro Junqueira Muylaert.

Patricia Guery zet Belgische zegereeks verder

In de 1.40m Bronze Finale weerklonk eveneens de Brabançonne na afloop. Patricia Guery hield in deze rubriek de concurrentie achter zich met de 11-jarige SF-merrie, Damoiselle Froufrou (Rock'N Roll Semilly). In de top drie volgde Giorgia Brivio met sBs-hengst, Hooligan Chavannais (Boosty Chavannais). Andrea Bormioli en Fan de BAcon (Colestus) vervolledigden de top drie.

Resultaten



F. ©: 1clicphoto