Parcoursbouwer Bernardo Costa Cabral had een zeer technische parcours opgesteld in het Prince George's Equestrian Center in Upper Marlboro, die voor het eerst een Wereldbeker competitie mochten organiseren. Maar de kwaliteit was uitmuntend en negen combinaties schopten het tot in het verkorte parcours. Voor onze landgenoot Jos Verlooy was het net niet met Igor (v. Emerald) nadat ze een vlotte basisronde achter de rug hadden maar met vier strafpunten achter hun naam eindigde. Het duo behaalde een knappe tiende plaats. 

Na elke ronde kwam de leiding in een ander zijn handen terecht totdat Swail de arena betrad. Terwijl Daniel Bluman op Gemma W (v. Luidam) en Brian Moggre met MTM Vivre le Reve (v. Ustinov) dicht bij zijn kwamen, kon geen van hen hem voorbij steken.

Swail zijn winnende tijd was 35,76 seconden, minder dan 30 honderdsten verschil op achtervolger Bluman die 36,00 seconden op de klok had. Moggre werd derde met een tijd van 36,74 seconden. 

"Count Me In heeft echt voor een carrièrewending gezorgd. Hij heeft me al op zoveel verschillende plaatsen gebracht en is daarbij nog succesvol ook. Dit jaar voelt hij enorm goed waardoor terugkeren naar de Wereldbeker Finale iets is waar ik naar uit kijk om met hem te doen. Op dit moment is dat het plan."

Met Count Me In en Vital Chance de La Roque heeft Swail in totaal al vijf NAL overwinningen op zijn naam gezet verspreid over de afgelopen twee seizoenen. Met Count Me In kon Swail zelfs achtste eindigen in Leipzig. Ze zullen ongetwijfeld door blijven gaan tot ze de finale van 2023 in Omaha bereikt hebben, met Toronto en Las Vegas als volgende afspraken in de agenda.

"Sinds ik die twee paarden kreeg, viel alles in elkaar en zijn we enkel maar aan het verbeteren", voegde Swail toe. 

Swail heeft een indrukwekkende voorsprong in het NAL-klassement met 40 punten. Bluman en Sophia Siegel staan op de tweede plaats met elk 17 punten.

De North American League trekt voor de volgende manche richting Lexington op 5 November, 2022. 

De uitslagen vind je hier
Het voorlopige klassement vind je hier

Copyright Foto: FEI / Shawn McMillen Photography