Claire Putters had de KWPN merrie High Fly Special, een nakomelinge van Chacco-Blue uit de fokkerij van J.G.E. Delissen gezadeld voor deze uitdaging. Het paar besloot met de zevende plaats. Voor zus Evelyne was het net niet door een tijdsfout in de basis op de rug van Oberon Vdh (Thunder vd Zuuthoeve), uit de fokkerij van Arnold Van Den Houte. 

Het podium kleurde volledig Frans met een overwinning voor Marie Demonte en Epona du Quesnoy (Ogrion des Champs). Het zilver kreeg een Belgisch tintje met Philippe Rozier die de BWP hengst Le Coultre de Muze (Presley Boy) inschakelde. Nicolas Deseuzes besloot met Feyah (Verdi TN) de top drie.

Resultaten

Eerder werd de CSI2* 1.35m rubriek afgewerkt waar de Zangersheide ruin Expert Dk Z (Eldorado vd Zeshoek, fokker: Stal De Krochten) zegevierde met Jean Luc Mourier. Putters viel hier net buiten de prijzen met Meluso PS (Messenger).

In de CSI1* 1.15m proef sprong Juliette Herpoel met Carrera Kdw Z (Corland) naar het zilver. Maxime Harmegnies kwam op zes met Derby Landais (Ogrion des Champs).