Vanderhasselt en de negenjarige BWP-merrie wonnen van zichzelf met de familie Jacops' gefokte, Kraque Boom d'Avifauna Z (Kannan). Samen met Robiie Van de Walle's Quantum Van het Auremaxhof (Diamant de Semilly) schreef hij ook de derde plaats op naam.

"Ik heb enkele nationale wedstrijden gereden met mijn jonge paarden om ervaring op te doen." vertelt Vanderhasselt na afloop. "Mijn insteek is alle paarden zo goed mogelijk te laten springen met resultaat. Barrage rij ik zo snel mogelijk zonder mijn paarden te overpakken. En dat is dit weekend goed gelukt tijdens de nationale wedstrijd gold in Gesves."

Net buiten de top drie strandde Marine Scauflaire met Skylight d'Alve Z (Spartacus) op een vierde plaats. Scauflaire schreef ook de vijfde plek op naam met onder het zadel Obama vd Wellington (Echo van 't Spieveld).

Eerder won Pascal Van Laethem de 1.40m hoofdrubriek op vrijdag. Van Laethem won met de achtjarige Kaliopee Du Saint-Chene (Vigo d'Arsouilles), voor Benny Naessens en de achtjarige Gatsby du Tillard (President). In deze 1.40m rubriek vervolledigde Florent Nicais de top drie met sBs'er, Dayton Sitte (Ogano Sitte).

In de 1.35m rubriek hield Alice Detraux de concurrentie achter zich. Detraux sprong met sBs-ruin, Gediwi de la Plume Coq (Albatros du Pachis) met een nipte voorsprong naar de winst. Virginie Thonon volgde met Just the Way voor Pascal van Laethem en Eclinsco de L'O (Clinton).

Uitslag