In de eerste 2* rubriek stonden de hindernissen op 1.35m hoogte. Vanderhasselt vertrouwde op Thunatellie Z (v. Thunder vd Zuuthoeve) om de twee fasen foutloos af te ronden. De negenjarige Zangersheide merrie stelde niet teleur en leverde uiteindelijk de zesde plaats op. Twee plaatsen verder op acht kwam Yenthe Schrijvers de kop opsteken in het zadel van Blue Ivy (v. Balou du Rouet). De top tien werd besloten door Evelyne Putters en de negenjarige BWP merrie Oriana van 't Ruytershof (v. Vigo d'Arsouilles).

De top drie werd gedomineerd door Britse ruiters met winst voor Christopher Smith. Op de rug van Kick Pleasure Q (v. For Pleasure) won hij de proef voor landgenote Marnie Darcy Green met Ikar.K. De Duitser Henrik Griese werd derde op Cleo 231 (v. Captain Cooper). 

Uitslag

Christophe Vanderhasselt zet goede vorm verder in hoofdrubriek

Aansluitend stond de 1.40m hoofdrubriek gepland op de pistes van het Sentower Park. Vanderhasselt was ook hier gebrand op een goed resultaat en zette in op Arthuro de Sarlar Z (v. Breemeersen Adorado). Het duo was op geen fout te betrappen en kwam op drie te staan. Vanderhasselt scoorde nog een tweede keer en werd nog eens twaalfde op Popeye van 't Klavertje Vier (v. Cornet Obolensky).

Direct op vier volgde Jeroen Appelen die Vivoulette HD (v Vivant) onder het zadel had. Maartje Verberckmoes besloot dan weer de top vijf in het zadel van Jugano van de Vosberg (v. Ogano Sitte). 

De ruiters van de Verenigde Arabisch Emiraten domineerden de rubriek met spetterende chronos. Salim Ahmed Al Suwaidi behaalde proefwinst op Diamond Way (v. Diamant de Revel) en had net geen zes(!) seconden voorsprong op Vanderhasselt. Zijn landgenoot Mohamed Shafi Mohamed Alremeithi volgde met een grote halve seconde verschil op twee en had Caramba (v. Chin Win) onder zijn zadel. 

Uitslag


Julie Holemans zegeviert in 1* competitie

Eerder werd er ook in de CSI1* competitie gereden. In de 1.25m rubriek schreef Julie Holemans de winst op naam met bijna twee seconden voorsprong op Noortje - S (v. Dakar VDL). Schrijvers had ook hier twee paarden in de top tien en werd op Horfee Dh Z (v. Heavy Metal) vijfde voor zichzelf met Lorenzo vh Kraaienboshof Z (v. Latour Vdm) op zes. 

Over 1.15m toonde Paulien Schepers zich als beste Belgische met een tweede plaats voor Egerie de Hus (v. Hh Conrad). Giel Vangeebergen stuurde Gazelle (v. A'Lee Spring Power) naar vijf.