Op de rug van de vosse merrie Dendy van Jonckhoeve klopte Deraedt alle concurrentie door als snelste van dertien foutloze combinaties de tijd te stoppen in een verbluffende 65.16 seconden. Daarmee kwam het duo, dat al als tweede de piste moest betreden, al vanaf de start de leiding. Wie nog het dichtst van deze onklopbare prestatie in de buurt wist te komen was de Zweedse Sofia Westborg, die samen met de 10-jarige Next Generation (Numero Uno) afklokte in 71.24 seconden. Het brons ging naar Nina De Backer en de 8-jarige BWP merrie Oui Oui van 't Steentje (Kannan).

Vlak buiten het podium sprong de Duitser Marcel Scherenberg in het zadel van Zac S (Zinedine) met slechts een verschil van twee honderdsten op De Backer naar de vierde plek. Nog een derde Belgische combinatie, Sarah Ver linde op de rug van de 9-jarige zwarte hengst Iniesta D (Diarado), wist de top vijf af te sluiten.

Jade Van Renterghem zorgt voor dubbele Belgische avondwinst

Even later kwam ook de laatste proef over 1.30m hoogte tot zijn einde. Een fantastisch nulresultaat van Jade Van Renterghem in het zadel van de 10-jarige Catoki dochter, Mojita Van t Hulgenrode, zorgde voor een tweede Belgische winst donderdag avond. Voor Marokko sprong Moo Tamisaft op de 7-jarige Keep Calm (Douglas) naar de tweede plek, voor de Nederlandse Kim Hoogenraat en Exploit Go (Lupicor).

Vind alle resultaten HIER.