De twaalfjarige merrie van Cicero Z werd door De Baets foutloos doorheen de 1.35m hoge barrage geloodst in een tijd van 40,32 seconden en was daarmee de winnares van deze proef. De Baets had daarnaast nog een ijzer in het vuur en had ook Dukaat van Herkenrode Z (v. Dicasi OH) warm gehouden voor de barrage. De elfjarige ruin was eveneens op geen fout te betrappen en kruiste de eindmeet in 41,57 seconden. Daarmee nam De Baets ook nog eens de vierde plaats voor haar rekening. 

Louke Baeten en Dimme D'Haese drukken opnieuw mee hun stempel in de hoofdrubrieken van Lummen. In deze proef was het Baeten die de achtjarige Pegina vd Bisschop (v. Comme Il Faut) naar de zevende plaats begeleidde. Voor D'Haese en Pikachu van 't Ruytershof (v. By Cera D'Ick) was de negende plaats weggelegd. 

In de top vijf kreeg De Baets nog het gezelschap van Maxime Rius (FRA) op twee met de BWP ruin Patron van de Dweerhoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve), gefokt door Jean Baert. Matthew Sampson volgde op drie in het zadel van King Lepantino (v. Arezzo VDL).

Volledige uitslag

Pieter Devos houdt Belgische eer hoog in 1.40m-rubriek

Wat later was het Pieter Devos die voor het beste Belgische resultaat zorgde. Met de achtjarige Casual Dv Z (v. Cornet Obolensky) was hij één van de elf finalisten in de barrage. Een foutloze ronde in een tijd van 40,96 leverde hen het brons op. De overwinning kwam op naam van Jason Foley, die in het zadel van Lyonel D (v. Little Joe) foutloos finishte in 39,16 seconden. Op twee kwam Nicolas Bost met Castleforbes Betsy (v. Quick Star). 

Voor ons land reed Maxim Tops naar de vijfde plaats op Keaton (v. Cidane). Gilles Dunon bleef dubbel foutloos met Comanchero de Poteau Z (v. Comilfo Plus Z) en werd zesde, voor Chanel De Baets die ook hier een graantje meepikte en zevende werd op I Am Elvis (v. Elvis ter Putte). 

Volledige uitslag