In een deelnemersveld met net geen 40 combinaties was het Belgisch duo bijna twee seconden sneller in deze rubriek met twee fasen en hield de Britse overmacht achter zich. Simon Crippen en Z7 Queen B sprongen naar twee voor Jude Burgess en Ophelia (Arko III). Binnen de top tien stond de Zangersheide merrie Catharina Z (Chacfly PS) op acht met Sophie Dalm. 

Malherbe kon in de tweede rubriek voor 5-jarigen op hetzelfde elan voortgaan en stuurde Like A G6 MKM Z (Levisto) naar de winst. De BWP ruin Tuinman van de Lentamel (Kasanova de La Pomme) kwam met, jawel, de Britse Maisy Williams op twee.

Bij de 6-jarige paarden was de overwinning ook Belgisch getint en stond de BWP merrie Sienna de Brandegem opnieuw op één. De dochter van Quickly de Kreisker zegevierde voor een tweede keer op rij onder Peter Burri. Gitano vd Dassenheide Z, een Zangersheide ruin van George Z werd vierde met Yuri Mansur. 

Laurens Houben was bij de 7-jarigen de Belgische afgevaardigde met een veertiende plaats voor Carrera Crystal (Carrera VDL) gevolgd door Hoover de Hus (Windows vh Costersveld) op vijftien. 

De 8-jarige Qnokke de Muze, een BWP hengst van Mosito van het Hellehof, werd door Olivier Philippaerts naar de elfde plaats gestuurd in zijn rubriek. Philippaerts bleef ook nul met Quana van Klapscheut (Iron Man vd Padenborre) maar kon zich met de BWP merrie net niet plaatsen. 

Resultaten


F. ©: Moises Basallote