Jad Guerraoui gaf op eigen bodem het beste van zichzelf, en sprong met Virtuoso des Flagues (L'Arc du Triomphe) naar de eerste plaats in een scherpe tijd van 27.21 seconden. De Italiaan Emanuele Gaudiano stuurde de schimmelhengst Cor Vd Kattevennen Z (Cornet Obolensky) een kleine seconde trager door de tweede fase en werd zo tweede. De Nederlander Niels Kersten wist met King's Dream als laatste onder de 29 seconden te blijven, en mocht zo het brons in ontvangst nemen.

Onze landgenote Carine Gagliani sprong na een achtste plaats gisteren, ook vandaag met Earth Angel in de prijzen. Met een tijd die slechts 80 honderdsten boven die van Kersten lag, plaatste ze zich als vierde. De top vijf werd afgesloten door de Italiaan Roberto Turchetto op de rug van Don Blue (Diatendro).

Net buiten die top vijf klasseerde Virginie Thonon zich met Comillo Z (Comilfo Plus Z) als zesde. Bart Clarys kreeg één tijdsfout in de eerste fase, en na wat extra vitesse in de tweede fase werd hij samen met Iris-K Van 'T Kattenheye Z (Indoctro Van'T Kattenheye) nog achtste. 

Vind de volledige uitslag hier.

F.: © Sharon Schwing