65 combinaties zagen we aan het werk in deze hoofdrubriek. Schoonbroodt had de 10-jarige merrie gezadeld voor deze proef en met succes. De door Gilles Denizet gefokte Deesse des Embruns liet al het hout onaangeroerd en kwam over de finish met 34,52s op de klok, slechts zeven honderdsten na James Smith en Juno Rose 23 (Erdento). De winnende tijd bedroeg 33,51s en werd genoteerd voor de Fransman Richard Breul in het zadel van de 8-jarige Fee du Val Guerard (Windows vh Costersveld). 

De Brit Guy Williams zette in op Ernie of Greenhill Z, een 11-jarige hengst van Emerald uit de fokkerij van Philip Gysbrechts en werd vierde. Op vijf volgde de sBs hengst Helium D.S. (Coeur de Cachas DS) onder de Franse Alexa Ferrer. Binnen de top tien vond de Zangersheide hengst Action Man ASK Z (Action-Breaker) van Ann Van Heyst de achtste plaats met Soren Moeller Rohde. 

Resultaten

Eerder boekte Constant van Paesschen de winst in de CSI2* 1.40m rubriek. In het zadel van Just Too Late d'Hof-Ten-Bos (Bentley van de Kapel) kwam de Belg toch nét op tijd over de eindmeet want Pierre Cimolai zat hen op de hielen. De Fransman had op Emotion du Golfe (Chacco Blue) slechts één honderdste meer nodig en werd tweede. De top drie werd besloten door de Zangersheide ruin Atchoum de La Roque Z (Armitages Boy) onder Victor Bettendorf.


Foto©: Clement Bouillot Photographie