Amelie Gachoud ging uiteindelijk voor landgenoot Gail Burchmore met goud aan de haal. Gachoud loodste The Precious One in een scherpe 44.48 seconden door het parcours, en bleef daarmee net een halve seconde voor Burchmore en Jakarta Vd Hunters (Scendix). Onze landgenoot Bertrand Genin zorgde dan met Olala van de Wittemoere voor de bronzen medaille in een tijd van 45 seconden rond.

Net 8 honderdsten trager dan Genin wist ook Julie de Pelsmaeker in het zadel van Edel Vitseroel (Diamant de Semilly) als vierde in de prijzen te eindigen. De top vijf werd afgesloten door Ella Clancy en de 8-jarige ruin Corraghoe Steel (Mermus R) uit Ierland.

De volledige uitslag van de Bronze Tour Final vindt u hier.

In de Gold proef over eenzelfde hoogte van 1.40m werd het beste Belgische resultaat neergezet door Stephanie Andries op de rug van Hannes 197 (Balou du Rouet). Een dubbel foutloos parcours in een finale tijd van 32.43 seconden leverde haar een zevende plek op. De winnende ronde werd hier neergezet door de Colombiaan Dayro Arroyave en Guess What-S (Clinton).

Vind de volledige uitslag van de Gold 1.40m hier.