Bert Panneels en zijn vaste waarde Ogina vd Bisschop knalden in een snelle 27.70 seconden naar winst, en lieten zo een gat van meer dan anderhalve seconde tussen hen en de concurrentie. Giovanni Quaghebeur stopte in het zadel van Elviro NSH Z de chrono op 29.48 seconden, wat hem het zilver opleverde. Het podium kende zijn derde laureaat met Glenn Van Riet op de rug van LouisianoOp plaats vier volgde Saskia Huylebroek met Lennox Van De Zeshoek, voor Ugo Berrittella en Nopik V/d Munte.

Ook in de 1.30m proef die hieraan vooraf ging, sprongen Panneels en Ogina vd Bisschop al in de prijzen. Het duo wist daar net geen podiumplaats te veroveren. Goud ging naar Rik Nauta met Limestone Grey, voor Danny Van Es en Hamilton. Auwers Steve sloot de top drie af op Extreme M.

Jelle Limbourg klopt Panneels in 1.25m hoofdproef op zondag

In de hoofdproef op zondag moest Panneels de duimen leggen voor Jelle Limbourg. Limbourg dook met Luna Van Paemel bijna een seconde onder de tijd van Panneels en Lavendel Van Het Beetjen, en behaalde zo het goud. Ea Joinneau mocht met brons de ereronde aanvatten, dit in het zadel van Nicadilly EDC.

Anke De Breucker wist met Fashion TCS een vierde plaats te veroveren, gevolgd door Ines Van Dijck op Caretina.

Hoogste ponyproef op naam van Pytha Noel

Winst in de 1.10m hoofdrubriek voor pony's ging naar Pytha Noel op de rug van Berlin des Iliers, die net iets meer dan een seconde sneller was dan Ines Van Dijck. Van Dijck bleef met Goliath Van de Groenweg bijna drie en een halve seconde voor de nummer drie, Aure De Schrijver met onder het zadel Konquistador Van Orchid's

Vind alle resultaten hier.