In een foutloze tijd van 26.76 seconden gaf Panneels in het zadel van Ogina vd Bisschop alle concurrentie het nakijken. Eerste achtervolger Jelle Limbourg had net geen twee seconden langer nodig om het 1.35m hoge parcours af te leggen, en greep met Jindy naar zilver. Het brons werd op naam geschreven van Donaat Brondeel op de rug van Breemeersen Cornet Star.

Philippe Vandoorne volgde met Kaiser Clinton Pia als vierde in de prijsuitreiking, voor Stefan De Pauw met onder het zadel Nairobi.

Evert Van Mele wint 1.25m hoofdproef op zondag

De strijd om het goud en zilver tijdens de hoofdproef op zondag ging er spannender aan toe. Met slechts 60 honderdsten verschil kaapte Evert Van Mele op de rug van Labrusca De Muze het goud weg, voor Thomas Leemans met Petrouska. Rune Reynders en Capolavaro Z sloten de top drie af in een tijd die net geen twee seconden trager was van Leemans.

Aure De Schrijver triomfeert in hoogste ponyproef

Nog op zondag werden ook de ponyproeven verreden, waarbij Aure De Schrijven de winst in de 1.10m op haar naam mocht schrijven. In het zadel van Konquistador Van Orchid's bleef ze als enige dubbel nul, en mocht ze de kop van de ereronde aanvoeren. Na haar volgde Thibaut Ebinger en Melody als tweede met vier strafpunten in de tweede fase. Xander Lamberts tikte met Vico Des Flagues één balk uit de lepels tijdens het basisparcours, en moest zo genoegen nemen met de derde plaats.

Vind alle resultaten hier.