Het paar dook als enige foutloos onder de 63 seconden. Met net geen halve seconde verschil volgde Nico Baerts in het zadel van de negenjarige Casillias Z (Crowntano Z). Het podium werd afgewerkt door de jonge amazone, Rania Ghailani met Hatina Van de Kapel (Bentley Van de Kapel).

Net buiten het podium volgde Thibeau Spits met Ibestra VB (Quality Time TN), voor Nicolas Dehertoghe met Excellium Van 't Palmhof (Kashmir Van Schuttershof).

Bert Panneels heeft top dag...

Eerder hield Bert Panneels ook de concurrentie achter zich in de 1.30m Gold League rubriek. Panneels won deze proef met zijn zoon van Vagabond de La Pomme, Nicodemus Van het Blondveld. De Oost-Vlaamse amazone, Joy Demuynck werkte het podium verder af. Demuynck volgde op de tweede plaats met Urbin Manciais (Kashmir v Schuttershof) en werd derde in het zadel van haar eigen Joy's Dreamgirl Leeuwerikenhof (Kashmir v Schuttershof).

De eerste winst van de dag kwam op naam van Alawadhi Abdullah die met Silvio, Kim Thiry achter zich hield. De Limburger volgde met Coralie van Westleven Z (Chellsini Z) voor Guido Hornesch met Karanka (Cidane).

Alle resultaten