47 combinaties zagen we aan de start van deze tweede 5* proef. De aanwezige Duitse ruiters waren duidelijk niet van plan deze rubriek zomaar uit handen te geven. David Will zadelde de elfjarige Accoton PS (v. A Pikachu de Muze). De ruin maakte geen enkele fout en kwam onder Maher over de finish in 65,06s. Een snelle tijd want landgenoot Richard Vogel stopte de klok pas op 67,04s met Codex (v. Contendros 2). Maar het was Ben Maher die voor de snelste chrono zorgde. In het zadel van Ginger-Blue (v. Plot Blue), een twaalfjarige KWPN merrie, snelde Maher foutloos naar de finish in 64,75s. 

In een door de Duitsers-gedomineerde top vijf kwam Kendra Claricia Brinkop op de vierde plaats na haar foutloze omloop op Ma Belle, een elfjarige BWP merrie van Ugano Sitte. Hans-Dieter Dreher besloot de top vijf met Vestmalle des Cotis (v. Baloubet du Rouet). 

De drie aanwezige Belgische combinaties gingen allen in de fout. Pieter Devos zagen we met Jarina J (v. Cicero Z van Paemel) terug op 35 als beste Belg. Verder kwamen Abdel Saïd en Olivier Philippaerts nog aan de start.

Uitslag

In de 2* competitie kon Annelies Vorsselmans wel voor een Belgische notering zorgen. Over 1.40m sprong ze met C. Kulottie W Z (v. Comme il Faut) naar negentien. 


Foto©: LGCT