Het was enorm spannend in deze Spruce Meadows Prijs, die uiteindelijk in een barrage werd beslist. Na de reguliere twee ronden stonden Duitsland en België gelijk in strafpunten: ieder vier. Nederland was toen al definitief derde met dertien strafpunten, zeven minder dan Italië dat vierde werd.

In de barrage tussen de vier ruiters van België en Duitslands hielden de Belgen het hoofd koel en maakten slechts twee fouten. Duitsland maakte er vier, waardoor België met de zege naar huis ging.

Onder Belgische vlag kwamen aan de start: Aaron Tijskens, Aurelia Guisson, Tristan Guisson en Krismar-ruiter Mathieu Bourdeaud'hui. Tijskens had met Hurricane (v. Untouched) vier strafpunten in de eerste ronde en de barrage maar hield het in de tweede ronde foutloos. Voor Bourdeaud'hui werd zijn trouwe metgezel en tevens goedgekeurde BWP-hengst Oscar The Homage (v. Quint vh Maarlo Z) gezadeld. Het duo kreeg enkel in de barrage een springfout tegen. Diezelfde uitslag was ook van toepassing op Tristan Guisson en Naturelle vh Legitahof Z (v. Nabab de Reve). Aurelia Guisson had op haar beurt enkele foutjes in de eerste twee rondes maar stuurde No Limit vh Legita Hof Z (v. Nabab de Reve) foutloos rond in de barrage. 


Volledige uitslag

Bron: Persbericht
Foto©: Hans Khoe