Constant van Paesschen is duidelijk in zijn nopjes in het Portugese Vilamoura. De Belgische ruiter springt al enkele weken consistent in de prijzen en dat is ook deze week niet anders. In de CSI2* 1.40m rubriek eiste hij twee plaatsen in de top tien op. Op de rug van de Z-hengst Virocondo Z (Va-Vite, fokker: Britt Vanluyten) werd hij vierde terwijl de 9-jarige Kannavara Z (Kannan, fokker: Dave Blyau) hem de achtste plaats opleverde. Op negen volgde Thomas de Wit in het zadel van de 8-jarige Haiti Dw Z, een dochter van Scuderia 1918 Halifax van het Kluizebos uit eigen fokkerij. Voor hen op zeven kwam de BWP merrie Pilgrim SW (Windows vh Costersveld) onder Alexa Ferrer.

In de hoofdrubriek, zijnde de CSI2* 1.45m sprong Thomas de Wit naar de top tien aan boord van Tools Dw Z, een Zangersheide ruin van Toulon uit eigen fokkerij. Het duo werd zevende. Voor hen op zes kwam de sBs hengst Helium D.S. (Coeur de Cachas). 


Sting V H Ruytinxbos en Coco du Rona Z zegevieren

Als eerste was het de BWP hengst Sting V H Ruytinxbos, een zoon van K.I Checkter uit de stallen van Tom Delvaux en Anja Schuppen, die aan het langste eind trok bij de vijfjarigen. Onder de Brit Oliver Tuff won hij de rubriek. Op twee volgde de Zangersheide She Escapes Z C.W onder Charlotte Walker. Binnen de top tien kwam nog de Zangersheide ruin Catan Citty C Z (Chacoon Blue, fokker: Lamers-Couwenberg Monique) met Joao PAulo Pereira Dos Santos op acht en besloot de Zangersheide hengst Categorico Ec Z, een Catoki-nakomling uit de fokkerij van EC Horses, de top tien met Emil Hallundbaek. 

Bij de zesjarigen won de Zangersheide errie Coco du Rona Z. De dochter van Corico Z is een fokproduct van De Kruijf-Knape en werd gereden door Sean Monaghan. Zijn landgenoot Adam Carey bracht de Z-hengst Rolex By Hidalgo Z, een Rotchild du Bosquetiau-nakomeling uit de stallen van Stoeterij Hidalgo naar de zesde plaats. De Braziliaan Pereira Dos Santos stuurde hier de BWP ruin Romeo van de Zeshoek (Eldorado vd Zeshoek, fokker: Pauk Merckx) naar acht. De Z-merrie Cisca Von Rotheck Z (Cicero Z, fokker; Bruno Genten) kwam met Chloe Aston op tien.

Resultaten