De door Isabelle Van Eeckhout gefokte Zangersheide merrie kon in de voorbije weken van de Champions Tour al zeven keer klasseren, waarvan vier keer met een medaille. Onder de Britse Laura Mantel voegde ze vandaag haar eerste goud in Vilamoura toe aan haar palmares. Met bijna twee seconden voorsprong hield het duo Victor Bettendorf (LUX) met de Zangersheide merrie Kenia Heureka Z achter zich. De merrie van Stephanie Dumartin is een dochter van Kassander van 't Roosakker. 

Constant van Paesschen sprong naar zijn derde klassering met Lord Pleasure C. De KWPN hengst van For Pleasure werd onder de Belg vijfde. Jeroen Appelen en de BWP ruin Quality Touch L3b (Elvis ter Putte) besloten op negen. 

Binnen de top tien kwam de door Patrick Gillis gefokte BWP ruin Qian van Heiste (Cabrio vd Heffinck) op zeven gevolgd door de Zangersheide ruin Feline Gln Z (Focus Gln), een fokproduct van Gert Van Der Linden, op acht. De top tien werd besloten door Geert Tanghe's fokproduct, Cuba Libre Ts Z (Cornet Obolensky). 

Resultaten