Van de net geen 70 combinaties aan de start trok Fries aan het langste eind. In het zadel van de BWP merrie Sweetie van de Carena, een dochter van Amadeo van 't Vossenhof Z, verzekerde de Belgische amazone de winst. Met slechts vijf honderdsten bleven zij voor op Max O'reilly Hyland met de KWPN hengst Netflix VK (Zirocco Blue). Ook dit duo was op hun beurt vijf honderdsten sneller dan Leonie Böckmann en Full of Fire (Fire And Ice J). 

De BWP gefokte Spirit van de Gaathoeve (Eras Ste Hermelle) bleef foutloos onder Miguel Alvarez - Buylla Rodriguez en sprong naar veertien. De Zangersheide nakomeling van Diamant de Semilly, Dotan van het Gerendal Z klasseerde zich ook nog met Rob Schipper.

Laurens Houben en Filip Lacus in top tien bij 7-jarigen

Bij de 7-jarige paarden scoorde Laurens Houben de vierde plaats met Hoover de Hus, een zoon van Windows vh Costersveld. Op zes volgde Filip Lacus in het zadel van de Emerald van 't Ruytershof-nakomeling Emerlino vh Schaarbroek Z. 

Tsaar van de Nachtegaele scoort bij 5-jarigen

In de eerste rubriek voor vijfjarige paarden was er nipt geen podiumplaats voor Tsaar van de Nachtegaele, een BWP ruin van Jenson van 't Meulenhof, met de Nederlander Wim Vos. 

Resultaten