Over parcoursen ontworpen door mede-Vancouver, BC, inwoner Peter Grant, versloeg Foster een oorspronkelijk startveld van 46 en een acht-paarden barrage vol met getalenteerde paarden en ruiters.

Battlecry (ex Olympus van de Molenberg, fokker: Tim Reygaerts), een 10-jarige BWP ruin (Vigo d’Arsouilles STX x Latano) die Foster samen met langdurige sponsor Artisan Farms en Kent Farrington bezit, zette zijn grote passen goed in op het korte parcours van Grant. Ze stopten de klok op 39.63 seconden als laatste in de rit. 

"Ik ben echt blij dat ik deze eindelijk kan afvinken," zei Foster, die de leiding nam met Battlecry, waarmee ze nog deelnam aan jonge paardenwedstrijden toen hij zeven was. "Het voelt geweldig omdat ik hier veel heb gereden. Mijn paard heeft een klein beetje de neiging om naar rechts te gaan - zoals elk paard, hij gaat één kant op of de andere - dus ik dacht dat de barrage eigenlijk goed bij hem zou passen."

"Ik wist dat ik de zeven vrij gemakkelijk naar de muur zou kunnen krijgen, en als je een sprint over het midden kon maken naar die oxer en de zes in de dubbel kon doen, vereiste dat extreme atletiek van het paard," vervolgde Foster, 39. "Ik heb veel vertrouwen in mijn paard en ik wist dat die neiging naar rechts me zou helpen om daar te komen in dat aantal. Ik weet ook dat dit paard lijkt te houden van rennen naar de laatste sprong. Tegen de tijd dat ik die balk had opgeruimd, wist ik dat ik een kans kon wagen bij die laatste en dat hij eroverheen zou vliegen."

Voor de door Johan Juwet gefokte Maurice, een BWP zoon van Thunder vd Zuuthoeve was er de vijfde plaats. Cian O'Connor nam in september 2023 de teugels over van deze hengst uit de handen van Omer Karaevli, die samen met hem mocht deelnemen aan het Europees Kampioenschap. Fokker Juwet werd vorig jaar nog uitgeroepen tot Fokker van het Jaar dankzij deze 12-jarige. 


TOP VIJF - $215,000 NetJets CSI4* Grand Prix

  1. Tiffany Foster (CAN) & Battlecry: 2014 Belgian Warmblood gelding (Vigo d’Arsouilles STX x Latano)
    Fokker: Tim Reygaerts
  2. Luciana Lossio (BRA) & Lady Louise Jmen: 2010 mare
  3. Nina Mallevaey (FRA) & Cartier SR: 2012 Holsteiner gelding (Canturenter x San Patrignano Cassini) 
  4. Ben Maher (GBR) & Faltic HB: 2010 Dutch Warmblood stallion (Baltic VDL x Concorde)
  5. Cian O’Connor (IRL) & Maurice: 2012 Belgian Warmblood gelding (Thunder van de Zuuthoeve x Eros Platiere)
    Fokker: Johan Juwet


Bron: Persbericht
F. ©: Sportfot