Van de 91 combinaties die aan de start kwamen in deze hoofdrubriek op vrijdag, slaagden slechts 16 van hen erin om van het hout af te blijven. Demirsoy en de 10-jarige nakomeling van Rock'n Roll Semilly stevenden af op winst maar werden op de voet gevolgd door Sameh El Dahan. De Brit werd tweede op Wkd Aimez Moi (Je t'Aime Flamenco). De plaatselijk ruiter Armando Trapote besloot met Tornado VS (Toulon) op de derde plaats.

Charon van Moeshof, een 12-jarige ruin van Diamant de Semilly, werd door João Victor Castro Aguiar Gomas De Lima naar de vierde plaats gestuurd. De Zangersheide ruin Castres van de Begijnakker Z, een zoon van Coriano, kwam met Petronella Andersson op vijf. De top tien werd besloten door de BWP hengst Otello de Guldenboom onder begeleiding van Daniel Deusser.

Gilles Thomas en Ermitage Kalone (Catoki) lieten zich ook opmerken tussen de foutloze combinaties en sprongen naar de twaalfde plaats!

Resultaten

In de CSI4* Medium Tour 1.40m rubriek sprong Jordy van Massenhove een foutloze rit op de 9-jarige Pollin van Zarrenlinde, een BWP merrie van Kafka vd Heffinck waarmee hij zich klasseerde op de dertiende plaats. 


F. ©: Moisés Basallote