Tovek (SWE) stuurde de 12-jarige BWP ruin van Der Senaat 111 in 38,46s foutloos over de finish van de laatste fase, wat goed bleek te zijn voor winst met het fokproduct van De Roshoeve. Abdullah Alsharbatly (KSA) achtervolgde in het zadel van Atome des Etisses (Mylord Carthago) op de tweede plaats met een tijd van 38,78s. Het duo bleek aan elkaar gewaagd want de derde foutloze combinatie, zijnde Rikke Belinda Barker (DEN) en Icloud (Calmando 3) finishten pas in 42,79s. 

Amelia Douglass (AUS) was de laatste die de balken in de lepels liet liggen en werd vierde op Quel Filou 16 (Quiwi Dream). De snelste tijd kwam op naam van Khaled Almobty (KSA) en Diana du Plevau Z (Dieu Merci van T&L) maar een balk in het zand voor het fokproduct van Marc Palm leverde hen de vijfde plaats op.

Resultaten

De door Marc Corthout gefokte Odin van 't Hanegoor (Kiekeboe) behaalde in de eerdere 1.45m rubriek het zilver onder Antoine Ermann voor Leo Vermeiren's fokproduct Equitron OrnaaT V (Ut Majeur de Brecey) die met Gerfried Puck derde werd. 

In de 1.40m proef stond de BWP merrie Miss Cooper, een dochter van Cooper vd Heffinck uit de fokkerij van Danny Vermeiren op één met Khaled Abdulaziz Al Eid. 


F. ©: Doha Tour / Qatar Equestrian