Gisteren stond het Belgische team nog op een voorlopige vierde plaats maar op zondag maakten Dries Degrieck, Glenn Geerts en Tom Stokmans promotie naar de derde plaats. Degrieck kon met zijn vierspan derde worden in het laatste onderdeel, waar Glenn Geerts tiende werd. 

De strijd om het goud ging tussen Nederland en Duitsland. Slechts één puntje verschil hield de plaatselijke menners van de overwinning. Voor eigen publiek reden Georg von Stein, Mareike Harm en Michael Brauchle. De Nederlanders kwamen in 'full force' met vader en zoon IJsbrand en Bram Chardon aangevuld met Koos de Ronde. In het laatste onderdeel was het Bram Chardon die individueel de zege behaalde in het vaardigheidsonderdeel. Koos de Ronde volgde op zeven terwijl Ijsbrand Chardon negende werd. 

Het individuele klassement werd gewonnen door Boyd Exell met een totaal aantal strafpunten van 146,27. De Australiër bleef voor op de thuiscombinaties. Mareike Harm werd met 167,64 op de teller tweede, nipt voor Georg von Stein die met 167,97 besloot. 

Dries Degrieck en Glenn Geerts vonden hun plek binnen de top tien op respectievelijk acht en negen.

Eindstand individueel
Eindstand Nations Cup

Resultaten Obstacle Driving



F. ©: Equibel