Het Belgische team had ongeveer 2,5 punten te kort om een podiumplaats te veroveren. Pauluis was de beste van het team en kreeg in het zadel van Flambeau (Ampere) een totaal van 73,413%. Die score leverde hen individueel de achtste plaats op. Op tien volgde Flore de Winne met Flynn FRH (Tannenhof's Fahrenheit). Zij scoorden 72,913% en waren bijgevolg de op één na beste van de Belgische equipe. Voor Domien Michiels was er op Intermezzo van het Meerdaalhof (I.P.S. Gribaldi) een totale score van 70,543%. Charlotte Defalque vervolledigde het viertal en kreeg met Botticelli (Vivaldi) 69,826% van de jury. 

Van Liere en Hermes met kop en schouders bovenaan

De beste proef werd gereden door Dinja van Liere in het zadel van Hermes N.O.P.. Met de zoon van Easy Game reed van Liere naar 77,891%. Die score leverde het duo ook individueel de overwinning op, die unaniem door de vijfkoppige jury op één werd geplaatst. 

Edward Gal en Glock's Total US (Totilas) kregen 73,196% en waren daarmee de tweede beste van het team. Individueel kwamen ze op negen te staan en vielen zo ook nog binnen de prijzen. Emmelie Scholtens kreeg op Indian Rock (Apache) 71,305% wat goed was voor de dertiende plek individueel. Marlies van Baalen en Habibi Dvb N.O.P. (Blue Hors Don Schufro) scoorden 70,435% en werden negentiende.

Met ongeveer twee punten in totaal verschil volgde het Deense team op twee. Bij hen was Daniel Bachmann Andersen de sterkhouder met Vayron (Vitalis). Voor hen was er individueel brons. Nanna Skodborg Merrald reed met Blue Hors Don Olymbrio (Jazz) naar de zesde plaats met 73,631%. 

Succesvolle comeback voor Werth en Wendy 

Het Duitse team ging met het brons naar huis. Isabell Werth en Wendy de Fontaine, de dochter van Sezuan die na een lichte blessure moest passen voor het Duits Kampioenschap en nu weer voor het eerst in de ring verscheen, zaten op de hielen van van Liere. Het duo reed naar 76,935% en kreeg individueel zilver omgehangen. 

Uitslag Landenwedstrijd
Uitslag individueel