Bij de Junioren kwamen Paris Vandousselaere, Ines Van Dijck, Nikita van der Meerschen en Jules Denutte aan de start. Absolute sterkhouder was Paris Vandousselaere. Met haar Saido vd Koutermolen Z (Skill Z) bleef de amazone in beide rondes foutloos. Voor Ines Van Dijck met J. Comghorla van Beek (Comme il Faut) en Nikita Van der Meerschen op Impressario vd Heffinck (Diabeau van de Heffinck) was er een foutloze start maar bleven de strafpunten in de tweede ronde niet uit. Jules Denutte maakte het team compleet in het zadel van Geisha de La Pomme Cdl (Jalisco B). 

De overwinning kwam in handen van het Franse team, dat met slechts vier strafpunten eindigde. Groot-Brittannië eindigde als tweede en had acht strafpunten, net als het Nederlandse team dat voor eigen publiek derde werd.

Resultaten

Clémentine Lux verzorgt Belgische overwinning

Tussen de eerste en tweede ronde van de Nations Cup werd de 'In Between' rubriek verreden. Clémentine Lux was in het zadel van Cash de L'Ecuyer (Cassander C) de ongenaakbare winnares en zegevierde met bijna vier seconden voorsprong! Slechts acht van de veertig combinaties konden foutloos afwerken, waaronder ook Jef Peeters op Olina van't Ruytershof (Jenson van't Meulenhof). 

Belgische Young Riders pakken zesde plek

Lacus zijn team van Young Riders behaalde net als de Junioren de zesde plek in hun landenwedstrijd. Sarah Ver Linde kwam aan de start op de Billy Congo dochter Billy Etna. Belgisch Kampioen Vic de Plecker had zijn kampioenenpaard, Ilypsho (Zirocco Blue) erbij. Bij vice Belgisch Kampioene Evelyne Putters zat Oberon Vdh (Thunder vd Zuuthoeve) onder het zadel. Mathieu Bourdeaud'Hui, die eerder op de dag al zegevierde, rekende op de hengst Oscar The Homage (Quint vh Maarlo Z). 

Bart Jay Jr Vandecasteele schittert individueel

Net als Lux kon ook Bart Jay Jr Vandecasteele individueel naar een topresultaat springen. Op de rug van Vamos de La Pomme d'Or Z, een 9-jarige ruin gefokt door Patrick Huyse, werd Vandecasteele vierde.