De Longines League of Nations™-ranglijst bepaalt welke landen zullen deelnemen aan het meest prestigieuze team springevenement ter wereld. Voor de editie van 2025 zullen alleen de top negen landen wereldwijd, samen met het winnende land van de Longines League of Nations™ 2024, hun plaats in de tweede editie van de serie veiligstellen. De Longines League of Nations™-ranglijst wordt bepaald door de punten van de top vijf atleten van elk land uit de Longines Ranking te combineren, samen met ten minste één atleet uit de FEI Jumping U25 Ranking. Deze totaalscore vormt de Longines League of Nations™-ranglijst.

Ierland aan kop

Ierland blijft aan de top met 13.840 punten en behoudt de leidende positie sinds november 2023. De Ieren hebben opmerkelijke consistentie getoond, waarbij alle vijf senior atleten meer dan 2.000 punten hebben gescoord en binnen de top 50 van de Longines Ranking staan. Daarnaast staat U25-vertegenwoordiger Harry Allen momenteel op de tweede plaats in de FEI Jumping U25 Ranking.

Frankrijk is gestegen naar de tweede plaats met 13.760 punten, waarmee ze de VS voorbij zijn gegaan, die nu op de derde plaats staan met 13.157 punten. Ierland, Frankrijk en de VS zijn de enige landen die de drempel van 13.000 punten hebben overschreden.

In de volgende categorie, allen met meer dan 12.000 punten, bevinden zich Groot-Brittannië (12.611 punten), Zwitserland (12.587 punten), Duitsland (12.359 punten) en België (12.185 punten). Nederland (11.729 punten) en Zweden (11.379 punten) bezetten respectievelijk de achtste en negende posities.

De strijd om de laatste kwalificatieplaats voor de editie van 2025 van de Longines League of Nations™ is de afgelopen maanden zeer competitief gebleken. Terwijl Brazilië deze plek heeft opgeëist voor de huidige editie, houdt Italië deze momenteel vast voor 2025 met 10.175 punten. Canada volgt op de voet met 9.822 punten, Brazilië met 9.740 punten, Mexico met 8.927 punten en Oostenrijk met 8.376 punten.

Drie teams hebben de afgelopen maanden gestreden om de laatste plaats in de top 10, waarbij Brazilië, Canada en Italië tijdelijk de tiende plaats innamen, terwijl Mexico en Oostenrijk nog steeds dicht genoeg in de buurt zijn om kans te maken op kwalificatie.

De competitie zal naar verwachting hevig blijven tot het einde van oktober, aangezien de ranglijst van november, na de finale van de serie in Barcelona, uiteindelijk de deelnemers voor de tweede editie van de Longines League of Nations™ zal bepalen.

De cruciale rol van U25-atleten

Volgens de regels van de Longines League of Nations™-ranglijst worden de classificatiepunten bepaald door de top zes atleten van elk land in de Longines Ranking, waarvan ten minste één een onder-25 (U25)-atleet moet zijn. Deze vereiste legt aanzienlijke nadruk op de jongere atleten van elk deelnemend land.

Veel van deze landen hebben één of zelfs twee atleten in de top 10 van de FEI Jumping U25 Ranking, waaronder Harry Charles (GBR), Harry Allen (IRL) en Michael Pender (IRL), Jeanne Sadran (FRA), Natalie Dean (USA) en Mimi Gochman (USA), Lars Kersten (NED), Edouard Schmitz (SUI) en Thibaut Spits (BEL).

De impact van jongere atleten strekt zich uit tot prestaties in de competitie. Verschillende U25-atleten zijn geselecteerd om deel te nemen aan de Longines League of Nations™. Opmerkelijke deelnemers zijn Michael Pender (IRL), Tani Joosten (NED), Joseph Stockdale (GBR) en Jack Whitaker (GBR) in de inaugurele etappe in Abu Dhabi (VAE), en Harry Charles (GBR) in Ocala (VS) en St. Gallen (ZWI), waar Natalie Dean (VS) ook geselecteerd was om deel te nemen.

Na de laatste kwalificatieronde in Rotterdam (NED) op 21 juni, zullen de acht finalisten strijden om de felbegeerde Longines League of Nations™-trofee in Barcelona. De komende maanden zullen echter ook getuige zijn van een intense strijd om kwalificatieplaatsen voor de volgende editie, wat een spannende reis belooft.




Bron: FEI
F. ©: FEI - Benjamin Clark Photography