Donderdag 16/10

Class 1.35m/1.40m

Op donderdag stond de ruiters van de hoofdrubriek een parcours over 1.35m/1.40m te wachten. Hierbij greep Bjorn Vandenbossche net naast het podium met Juristo van het Hagenhof (v. Elvis ter Putte). Het duo strandde met hun foutloze ronde op vier. Vicky Van de Poel haar ronde met Evita B (v. Mr Blue) was goed voor de zesde plaats. De lijst van geplaatste ruiters werd ook Belgisch afgesloten met Celine de Cabooter op elf met Laguna vant Maeshof (v. Toulon).

De overwinning bleef in eigen land met de beker in handen van Cindy Perdaen met Jubels Mumbo (v. Elton John TN). De amazone leek gretig want naast het goud nam ze ook nog het zilver voor haar rekening met Gumbo Mumbo (v. Cabrio van de Heffinck). De derde plaats ging naar Duitsland en kwam op naam van Martin Sterzenbach met Orion Ten Dorn (v. Elvis Termin Putte).

Class 1.25m/1.30m

In de eerdere rubriek was het dan weer Astrid Rooms die net geen medaille in de wacht kon slepen. In het zadel van Quite Easy van 't Paradijs (v. Taran de La Pomme) eindigde ze op vier. Ze werd op de voet gevolgd door Hanne Mertens met Just di Fer (v. Tornesch) en Laura Blommaert op Nikita (v. Numero Uno).

De Duitse Sterzenbach was goed voor zowel het goud als het brons. Terwijl hij met Cassin (v. Cassilano) de overwinning greep, zorgde Orion ter Dorn (v. Elvis Termin Putte) opnieuw voor het brons. Op de tweede plaats kwam Moo Tamisaft met Keep Calm (v. Douglas VDL). 

Class 1.15m/1.20m

De volledige top drie van deze rubriek was Belgisch gekleurd. Charlotte Mertens leidde het klassement op James Bont (v. Vagabond de la Pomme). Christof Deraedt werd tweede met Dendy van de Jonkhoeve en bleef voor op Roy van Beek met Quiro RZ (v. Quannan R). 


Vrijdag 17/10

Class 1.40m

Op dag twee slaagde Bjorn Vandenbossche er wel in om een medaille te veroveren. Hij haalde opnieuw Juristo van het Hagenhof van stal en werd derde. Hij moest Kim Keymis nog voor hem dulden. De Belgische werd tweede in het zadel van Dirina OH Z (v. Dicasi OH). 

De volledige lijst met geplaatste ruiters werd gedomineerd door de Belgische driekleur. Jorik Vervoort behaalde de vijfde plaats op Credibilis (v. Crown Z) en hield Tom Sneppe achter hem met Jade van het Groene Dak (v. Nabab). Tot slot werd Hanne Mertens nog zevende op Nistria JW (v. Diamant de Semilly). 

Class 1.30m

De winst ging opnieuw naar België en was voor Christof Deraedt en Dendy van Jonckhoeve. Nadat het duo vierde werd in de hoofdrubriek van de dag ervoor behaalden ze nu samen de overwinning. Landgenote Nina De Backer werd tweede op Oui Oui van 't Steentje (v. Kannan) voor de Duitser Marc Ostendarp met Aconcento (v. Aracento). 

In de top tien vinden we nog Sofie Van Bunder op zes met Ensemble vd Molenberg Z (v. Edjaz van 't Merelsnest) voor Yenthe Schrijvers en Oceane Z (v. Nonstop). Voor Pieter De Brabandere was er een negende plaats in het zadel van Kimmel (v. Amaretto d'Arco) gevolgd door Bjorn Vandenbossche en Nalicham van T&L (v. Halifax). 

Class 1.20m

Opnieuw weerklonk de Brabançonne in Kronenberg. Robin van Thillo nam de overwinning op Jewels Promise (v. Baltic) en ging voor op Roy van Beek met Quiro RZ (v. Quannan R). Nederlander Tobias Luikens was goed voor het brons in combinatie met Independence (v. If Ever III). 

Bunoit Moeskops nam de vijfde plaats voor zijn rekening met Follini d'Avifauna Z (v. Fantomas de Muze) terwijl er voor Cedric Vanleerberghe een achtste plaats weggelegd was met Qualité van de Rozenakker (v. Milano van de Rozenakker). 

Alle resultaten