Net als in zijn vorige passage heeft Bart Jay Jr Vandecasteele opnieuw voor een topresultaat gezorgd in het Spaanse Oliva. Bij de afsluitende rubriek voor zevenjarige paarden kon hij de overwinning boeken in het zadel van Kastor Max Droeshout Z (v. Kannan). Het duo kon in deze rubriek met aansluitende barrage de kortste tijd neerzetten van 36,62. Koen Vereecke stond tot op de voorlaatste combinatie op drie met Quickly V/D Kruishoeve (v. Moito van het Hellehof) nadat hij de hengst in 37,75 over de finish reed. Maar hij mocht als voorlaatste nog aantreden in het zadel van Chance Van Paemel Z (v. Cicero Z Van Paemel). De schimmelmerrie kon haar nog tussen het Belgisch podium wringen en eiste een tweede plaats op na af te klokken op 36,98. Voor Olivier Philippaerts en Qatangho van 't Huka, een hengstenzoon uit Kannan, was er een derde plaats voor hun tijd van 37,28. 

Gudrun Patteet kwam als laatste aan de start in deze rubriek in het zadel van Qosito van de Koekoek (v. Mosito van het Hellehof). Het duo rondde af zonder fouten en kwam op een knappe zevende plaats terecht. Ook Constant van Paesschen mocht barrage rijden met Lord Pleasure C (v. For Pleasure). Een springfout in de barrage hield hen van een hogere klassering waardoor ze zich net niet konden klasseren met een vijftiende plaats.

Met deze uitslag schitteren vijf Belgen en domineren we met zes plaatsen in de top vijftien van de MET Young Horse Championship Trophy 7YO. Zo hebben we in totaal bij de tussenstand voor jonge paarden maar liefst acht plaatsen in de top vijftien! 

Volledige uitslag