Clarys blijkt in goede vorm te zijn want samen met Oxygene du Marais DD (v. Kannan) sprong hij vandaag naar zijn tweede gouden medaille in de 1.40m rubriek. Het duo hield Andres Vereecke achter zich, hij werd tweede op Coconut van Paemel Z (v. Cicero Z). Andres hield vader Koen op afstand die genoegen moest nemen met het brons voor Balouto van Paemel Z (v. Baloubet du Rouet). Onze NXTGEN amazone, Elise Van Den Branden schitterde met haar Loreen van 't Ruytershof Z (v. Levisto Z) op de vijfde plaats. 

De ochtendrubriek had de hindernissen 5cm lager staan en kroonde Frederic Vernaet tot winnaar met Olivia vd Bisschop (v. Emerald van 't Ruytershof). Met twee seconden verschil strandde Jeroen De Winter op plaats twee met de hengst Pegase van 't Ruytershof (v. Comme Il Faut). Bertrand Genin vulde de top drie aan in het zadel van Ize-Coeur de Bellignies W (v. Diamant de Bellignies). Hercules Gadelha volgde op vier met Come On vd Braembeier Z (v. Cicero Z Van Paemel) voor Dieter Vermeiren en Carlotta van 't Specialleke Z D (v. Cornet Obolensky).

Opvolgend eiste Karline De Brabander-Vereercke twee podiumplaatsen op waarbij ze ook plaats nam op het hoogste schavot met Oilily de Muze (v. Vigo d'Arsouilles). Istina Esqui, uit de stallen van Joris De Brabander, kwam samen met de amazone op drie. Tussen hen in vond Leonie Peeters de weg naar de tweede plaats op Tekila du Beau Mont (v. Nectar des Forets). Ook Genin liet hier opnieuw van zich horen en werd vijfde met Chester 351 (v. Captain Future Z). Enkel Karen Oris deed een plaatsje beter en eindigde met Ray Noble d'Astoch (v. Emerald) vierde.


Bekijk alle resultaten hier