De proef werd verreden in twee fasen special. Dirk Demeersman zette al vroeg de te kloppen tijd op een snelle 28,57 met Odelina van 't Merelsnest (v. Kannan). Vier combinaties later kwam Bart Clarys dicht in de buurt van die tijd met Oxygene Du Marais DD (v. Kannan) maar kwam zeventien honderdsten te kort om Demeersman voorbij te steken. Demeersman bleef lang regeren maar naar het einde toe kwam Axel Vandoorne de piste binnen gereden. Op Jacarta (v. Larino) zette hij de tijd op 27,91 seconden en nam de leiding over. Ze werden niet meer verbeterd, het podium kleurde volledig Belgisch. 

De top vijf werd aangevuld met nog twee Belgische paarden. De Zangersheide merrie Diatendra von Rocherrath Z (v. Diamant de Semilly) werd onder Chloe Aston vierde, de BWP merrie Pokerface GV (v. Dieu-Merci van T&L) volgde op vijf. Beide merries zijn acht jaar oud. 

Voor Clarys was er nog een achtste plaats op Arrive Z (v. Andiamo Z), voor Ann Carton-Grootjans en Nox Blue van de Hertogen (v. Zirocco Blue VDL). Christophe Vanderhasselt besloot de top tien in het zadel van Popeye van 't Klavertje Vier (v. Cornet Obolensky).

Volledige uitslag