Vandoorne had de Larino-zoon, Jacarta onder het zadel om het 1.40m hoge parcours gequoteerd op fouten en tijd tot een goed einde te brengen. De 15-jarige BWP'er slaagde in die opzet en bleef van al het hout af met een tijd van 58,22s. Daarmee waren ze net niet snel genoeg om de Britse Sophie Evans met Caprice d'Elle (Arko III), die in 58,10s finishten, van de overwinning te houden. Louise Losfeld had ook een Arko III-nakomeling onder het zadel en bracht Athina Louise Z foutloos naar de eindmeet in 60,89s. De top vijf werd afgerond door de BWP ruin Fahad O.L. (Aktion Pur Z) met Steven Franks. Wat verder op acht bracht Zoe Osterhoff de 8-jarige BWP'er Qaparezzo-A (Arezzo VDL) zonder fouten over de finish. 

Vandoorne lijkt de eeuwige tweede te zijn vandaag want ook in de Silver 1.25m rubriek moest hij een andere combinatie voor zich dulden. Op Hurricane (Numero Uno) werd hij tweede na Vincent Zacharius Bourguignon met Acanthe Eda Z, een 9-jarige Zangersheide merrie van Armitages Boy. Losfeld kon zich hier ook nog klasseren met Classic Way Z (Canturano). 

De uitslag van de Silver rubriek werd over twee lijsten verdeeld wat nog een zesde plaats opleverde voor de BWP merrie Niobe van't Commercehof (Breemeersen Adorado) voor Lies Malisart en Calasca 4 (Casall). 

De Bronze 1.30m rubriek leverde een tiende plaats op voor Fabienne Daigneux-Lange en Vigo d'Fee de Septon Z (Vigo d'Arsouilles). De overwinning had een Belgisch tintje met de BWP merrie Quick Lady Vdb, een 8-jarige dochter van Vagabond de La Pomme uit de fokkerij van Van Dousselaere W. en Co op één onder Sofie Slattery.

Resultaten