Op het podium in de 1.40m rubriek volgde Roy Hanlon met de 13-jarige Arcano Z (Andretti Z). Het paar bleef nog geen twee tienden van een seconde voor op Maxime Harmegnies. De ruiter van Haras de Laubry vervolledigde het podium met de 11-jarige ruin Lester (Elvis ter Putte) en sprong ook  met Otto van de Achterhoek (Dieu Merci van T&L) foutloos naar de zesde plaats.

Net buiten het podium strandde de beste Belgische U25 ruiter ter wereld, Gilles Thomas op de vierde plaats. Thomas en Miu Miu Van Overis (Inshallah de Muze) werden opgevolgd door de nieuwe HROV-kampioenThomas De Wit met de 16-jarige Gazelle van de Byloke (Wandor van de Mispelaere).

Giovanni Quaghebeur en Christophe Vanderhasselt stellen zich op

Eerder won Giovanni Quaghebeur de 1.30m proef met de 10-jarige Mambo nr 5 van de Bucxtale (Quality Time). Het volledig podium strandde op minder dan een tiende van een seconde verschil van elkaar. Jenny Krogsaeter volgde met Ophelia van Dorperheide (Quintender) voor Adeline Lefevre-Bigault met onder het zadel Caricles Ste Hermelle (Vargas Ste Hermelle).

De eerste winst van de dag was weggelegd voor Christophe Vanderhasselt met zijn eigen gefokte Pimpernel Vitseroel (Numero Uno). Op het podium volgde Roy Hanlon met Mc Gregor (Andretti Z) voor Sarah Haelterman in het zadel van Unissa Du Neblon (Mister Blue).


Alle resultaten