De 1.45m hoofdrubriek lokte ruim dertig combinaties naar de piste, tien van hen bleven dubbel foutloos over de twee fasen. Anthony Wellens had voor deze rubriek Danger Civil vh Lindenhof Z (v. Diamant de Semilly) van stal gehaald. De elfjarige hengst was op geen fout te betrappen en klokte af op 27,18, wat achteraf goed bleek te zijn voor de vijfde plaats! 

Charlotte Bettendorf hield broer Victor met Stroudwood Eldorado (v. Navardo) op afstand en won met ruim een seconde verschil in het zadel van Con Vados (v. Connor 48). Het brons was voor de Franse ruiter Thomas Lambert op de sBs-merrie Gazelle du Pachis (v. Ensor van de Heffinck). 

Eerder kwam Wellens ook aan de start in de tweesterren rubriek over 1.40m waar hij l'Escada Cava (v. Vagabond de La Pomme) onder het zadel had. Het duo bleef als één van de zes combinaties dubbel foutloos en eindigde op drie. De winst was voor de BWP merrie Malia du BY (v. Eros Platiere) en de Franse Harold Boisset.

In deze rubriek plaatste Benny Naessens zich met Kapitein Cento ter Linden (v. Boyfriend du seigneur) op acht. Op tien zagen we Katja Haep met Chanita (v. Caretino 2) gevolgd door Koen Vereecke en Balouto van Paemel Z (v. Baloubet du Rouet). 

CSI1*

In de eensterren competitie nam Wellens ook al plaats op het podium en werd hij derde in de 1.40m rubriek met de negenjarige Olivia Vls (v. Ultimate de Kreisker). Andres Vereecke volgde meteen erna op vier met Cuba Libre de Muze Z (v. Cornet Obolensky) maar werd ook nog eens negende in het zadel van Perle D'Or van de Gaverstede (v. Wandor van de Mispelaere). Nathan Budd finishte op elf met Tinky Girl des Rosiers Z (v. Tinka's Boy). 

Over 1.35m plaatste Stephanie D'Andrimont haar en werd negende in het zadel van Gutchi de Moyon (v. Rock'N Roll Semilly). Clara de Keyser was op haar beurt niet te kloppen over 1.15m en won met Va-Vana Van Essene Dh Z. Elona de Clerq besloot haar proef over 1.05m op zes met Quintablou Van Olv Hove (v. Imagine van de Hermitage). 

CSI2*

Benny Naessens sprong naar goud met Gatsby du Tillard (v. President) in een tijd van 63.55 seconden en Stephanie D'Andrimont vervolledigde de top tien met onder het zadel Quentao Jw van de Moerhoeve (v. Vigo d'Arsouilles).


Alle resultaten