Slechts een derde van het deelnemersveld in de 1.20m-rubriek zagen we terug in de tweede fase. Anna Overmeire had daarbij de snelste tijd op Montana de Winghe (v. Calvaro) en won de proef. Jorne Jans volgde op plaats twee met Liberty (v. Game-Boy D10) terwijl William Schuppen de top drie besloot in het zadel van Pacini (v. Inshallah de Muze). Als laatste plaatste Ylona Thijs zich nog met Merania (v. Cornet s Diamond). 

Jorne Schroyen was met Ciline vh Kapelhof Z (v. Comilfo Plus Z) de beste over 1.15m en won met ruim twee seconden voorsprong. De tweede plaats ging naar Merle Gieraerts met Jo Brien (v. Blauwendraads O Brien) gevolgd door Wilke Willems en Skip (v. Varnac van de Wolfsakker) op drie. Roos Daelmans was goed voor zowel plaats vier als vijf met Nemma van t Plutoniahof (v. Extase) en Haendel d Hyrencourt (v. Udancer Hero). 

Op zaterdag won Shana Clerckx in het zadel van Nystique (v. Iron Man van t Meulenhof) de rubriek over 1.05m. Louise Hendrix volgde op twee en drie met Romeo van Begeveld (v. Vedet van de Vondelhoeve) en Rayon de Soleil van het Kiezelhof (v. Andiamo Semilly). 

Pony's

De hoogste ponyrubriek kwam op naam van Kayden Havet en Rosi S (v. Karlos). Op twee zagen we Louise Strauven met Giorno Dinsegotte (v. De Hofstede Halesius). De derde en laatste foutloze combinatie was Malia Bammens met Unique van t Heike (v. Eternity van de N.Ranch). 

Strauven won op haar beurt de rubriek over 90cm in het zadel van opnieuw Giorno Dinsegotte (v. De Hofstede Halesius). Diaz Lanslots kwam op twee met Black Magic (v. Mikel), het winnaarsduo van de proef over 1m, Kayden Havet en Rosi S (v. Karlos), werd hier derde.


Bekijk alle resultaten hier