Van de ruim vijftig combinaties haalden net iets minder dan de helft de barrage. Ann Carton-Grootjans was de Belgische sterkhouder en zorgde op Kayenne Z (v. Kannan) voor de snelste tijd maar ook de Braziliaanse Camila Mazza de Benedicto kon in exact diezelfde tijd finishen op Crush On (v. Cabachon). De twee amazones deelden de overwinning. Het brons was voor de BWP ruin Plaisire d'Api (v. For Pleasure) onder de Ier Ivan Dalton. 

Net buiten het podium volgde thuiscombinatie John Steeghs in het zadel van de Zangersheide ruin Champion PS Z (v. Comilfo Plus Z). De Nederlandse combinaties zetten in Belgische springkracht met onder elke Nederlandse ruiter in de top tien een Belgisch paard! 

Seppe Wouters in top vijf van 1.35m rubriek

Seppe Wouters kwam een rubriek eerder aan de start waar de hindernissen op 1.35m stonden. In het zadel van E-Ginton Z (v. Emerald van 't Ruytershof) sprong de vijftienjarige ruiter naar de vijfde plaats. Net voor hem op vier kwam nog een Zangersheide paard, Khan vd Kattevennen Z (v. Kannan) onder de Zweedse Sofia Westborg.

Elke Appeltans grijpt met Action With me Dv Z net naast het podium in YH Final

In de finale voor jonge paarden was er net geen podiumplaats voor Elke Appeltans en de zevenjarige Action With me Dv Z (v. Aktion Pur Z), het duo werd vierde. Het podium werd echter wel gedomineerd door Belgische paarden met een tweede plaats voor de zevenjarige Zangersheide merrie Apart Z (v. Aktion Pur Z) gevolgd door de even oude BWP merrie Quinta Zwartepannenhof (v. Ultimate de Kreisker) onder de Franse Romain Potin. Die laatste lieten zich deze week meerdere keren opmerken. 

Nick Vrins stuurde Qoreen van 't Ruytershof (v. Vigo d'Arsouilles), een zevenjarige BWP merrie uit Stal 't Ruytershof hun succesvolle merrie Loreen, naar zes. Op zeven stond Jan Vlemmix met de tweede beste zesjarige Rainetta van het Mettenhof (v. Vigo d'Arsouilles). 

Alle resultaten