Slechts elf deelnemers wisten zich te plaatsen voor de finale barrage, waar het opnieuw Julien Epaillard was die met de overwinning aan de haal ging. De Fransman stuurde Chana de Valeme (Nabab de Reve) in een strakke 31.60 seconden door de jump-off en verzekerde zich met een foutloos resultaat zo van het goud. Anders Vereecke zette in het zadel van de 8-jarige BWP merrie Ona van de Begijnakker de tijd stop op 33.28 seconden, wat goed was voor een geweldige zilveren medaille. Een ruime anderhalve seconde na Vereecke eindigde Olivier Robert met Vadrouille d'Avril (Popayann) als derde op het podium.

De Zwitser Niklaus Rutschi sloot achter de top drie op de rug van Amar des Brimbelles Z (Amadeus Z Brimbelles) aan als vierde, voor Alexa Ferrer en Arka de La Hart Z (Arko III).

Ook voor Thibault Philippaerts was nog een top tien plek weggelegd. Hij zette in het zadel van Cap du Marais (Kannan) een sterke barrage neer, maar liet één balk uit de lepels vallen. Een waanzinnig snelle tijd van 31.17 honderdsten zorgde ervoor dat hij op een achtste plaats eindigde.

Vind de volledige uitslag hier.