Samen met Comet 257 (Concetto) won Theybers door als enige foutloos te blijven onder de 43 seconden. Theybers en de 10-jarige zoon van Concetto wonnen eerder al op donderdag en werden tweede op vrijdag bij het Woutershof. Het duo bleef ruim twee seconden voor op Oost-Vlaming, Cedric Vanleerberghe die met de BWP-merrie, Qualite van de Rozenakker (Milano van de Rozenakker) op de tweede plaats volgde. 

Antoine Gustin vervolledigde de top drie in het zadel van de 8-jarige sBs-merrie, Illie Du Houmier (Florian de la Vie).  Net buiten de top drie volgde Marie Maex met Lintendra Dum Vh Juxschot Z (Le Blue Diamond van 't Ruytershof) op de vierde plaats. Yne Saeys vervolledigde de top vijf in het zadel van Hurry Up van het Vliethof (Quadrillo).

Emmaly Panis schittert in 1.10m finale

Eerder hield Emmaly Panis de concurrentie achter zich in de 1.10m finale. Panis werkte in stijgende lijn naar de finale winst. Samen met Apollo V Z (Andiamo Z) begon de amazone de week op de derde plaats. Op vrijdag sprong ze naar de tweede plek en zondag lag de winst ,met exact één seconde voorsprong op de concurrentie, voor het grijpen. Panis werd opgevolgd door Evy Claeys en de 9-jarige Nasty-Flamme (Houston). Het podium werd afgewerkt door Marie Cremers en de 7-jarige Karanka (Cidane).

Net buiten het podium strandde Griet Geysen op de vierde plaats. Geysen en haar Hanky Panky Ijzeren Lindenhof (Balthazar van de Roshoeve) verwezen zo Dorien Vandervelpen met Catahleya (Castino) naar de vijfde plek.

Delphine Leys start Girl Power finales

De eerste finale winst van de dag, de 1.00m rubriek, kwam op naam van Delphine Leys. Daarmee zette ze de trend voor een dag vol Girl Power. Leys en Irrosso Van D Hoef (Carosso VDL) bleven in deze finale net geen twee seconden voor op Robin Bielen met de achtjarige dochter van Big Star JR K, Bigarre WH Z. Schalini Deroo vervolledigde de top drie met de KWPN-merrie, Europa (Singapore).

Alle resultaten