Alle Belgische druk lag op Saïd zijn schouders en op die van de negenjarige merrie die hij onder het zadel had. Het duo kreeg een springfout aangerekend waardoor ze genoegen moesten nemen met een zesde plaats. Maar de troostprijs van €16.500 zal de pijn ongetwijfeld wel wat verzachten. 

De winst bleef in eigen land en kwam op naam van Abdulrahman Alrajhi. In het zadel van Babalou HD (v. Balous Bellini) bleef hij foutloos in 45,20 seconden. De Japanse Mike Kawai zet zijn topvorm van de laatste weken verder en was goed voor zilver op Saxo de La Cour (v. Tlaloc M). Maysam Bisharat leverde de derde en laatste foutloze tweede ronde af en werd beloond met brons op Un Dollar de Blondel (v. Tlaloc M). 

Emanuele Gaudiano snelde met Crack Balou (v. Balou du Reventon) het parcours rond in 43,15 maar kreeg daarbij vier strafpunten achter zijn naam wat hem op vier afzette. De plaatselijke Abdullah Alsharbatly besloot de top vijf op Jérôme Guery's voormalige Kannabis van de Bucxtale (v. Contact van de Heffinck). 

Volledige uitslag