Het Holsteiner Verband heeft enkele kleppers die als ambassadeur op de voorgrond treden. Het stamboek dankt zijn eerste plaats aan de nummer twee op de ranking, Theo 160 (Christian 25). De ruin maakt met Conor Swail furore en komt uit de fokkerij van Jenny Abrahamsson. Ook Harrie Smolders zijn Monaco N.O.P. (Cassini II, fokker: Leutja Ralf) draagt bij aan het succes van het stamboek op de zevende plek in de individuele ranking.

Op de tweede plaats volgt het Zangersheide stamboek met de nummer drie op de individuele ranking als beste ambassadeur. Landon (Comilfo Plus Z), komende uit de fokkerij van de familie Nijs werd geboren met de naam Crack de Nyze en presteert sterk met Kent Farrington in het zadel. Ook de nummer vijf, Dexter Fontenis (Diarado) behoort tot het stamboek. 

Het Selle Français, stamboek van de nummer één, volgt op de derde plaats voor het BWP stamboek dat eveneens twee paarden in de top tien heeft van de individuele ranking. Henrik von Eckermann zijn King Edward (Edward 28, fokker: Wim Impens) blijft de beste voor het BWP op een vierde plaats. Verder scoort de familie Philippaerts' gefokte, My Prins Van Dorperheide (Zilverstar T) met plaats zes sterk.

Op de vijfde plaats in de stamboeken ranking staat het Nederlandse KWPN. Ook voor het KWPN is het Zweden die de beste ambassadeur levert met Iliana (Cardento 933, fokker: J.A.M Bocken).

Individuele ranking

Stamboek Ranking