Gisteren is de tweede online veiling van Stal Ceulemans afgelopen. Toen gaven we al mee dat Uletta van de Dwerse Hagen het nieuwe Grand Prix paard wordt van Gilles Detry. Op de website van Stal Ceulemans blikken Kristel Ceulemans en Patrik Spits nog eens terug op hun veiling. We weten dat we volgende week wel even zullen moeten slikken als we sommige paarden echt zien vertrekken.

Na de internet-veiling van gisteren kunnen we zeggen dat er op een 7 paarden na, alle paarden effectief zullen vertrekken.
Er was interesse vanuit verschillende landen, en het zijn uiteindelijk kopers geworden van België, Spanje, Iran, Duitsland, Roemenië, Engeland, Zwitserland, Frankrijk, Nederland en Hongarije.

Zelf vonden we het uiteraard heel belangrijk dat de merries Uletta, Comptesse en Vichy goed terecht kwamen. Met hen heeft Patrik en het team op stal de laatste jaren intens samen gewerkt. Het is fijn dat Uletta in eigen land blijft en weldra samen met ruiter Gilles Detry een nieuwe combinatie zal vormen tot op het internationale niveau.

De kopers van Comptesse vd Withoeve hebben het voorbije weekend bij ons in de buurt verbleven en hebben met kennis van zaken 3 paarden gekocht.  Vroeger waren ze actief in de rally-sport, en nu zoeken ze iets moois uit te bouwen in de jumpingsport.   We zullen het dan ook graag mee opvolgen.

Vichy DH Z, halfzus van Withney, zal de verste reis moeten maken. Ze is gekocht door een zeer goede profruiter uit Iran. Via Majid Sharifi is eerder ook Sherlock K , de krachtpatser waar ook Patrik heel wat successen mee boekte richting Iran vertrokken.  De samenwerking met Troostwijk als veilinghuis is heel goed verlopen, als stal en familie hebben we vorig jaar een beslissing genomen om ons aantal paarden drastisch naar beneden te brengen om het overzicht te bewaren. 
Het uiteindelijke doel zou zijn om het met 100 paarden te doen, en op die manier onze sportstal te runnen met een kleine fokkerij.
We willen ons hele team, alle kopers en iedereen die heeft mee gewerkt om deze aan veiling in goede banen te hebben geleid hiervoor van harte bedanken.