De aankomst van de eventingpaarden vandaag, wordt over twee dagen gevolgd door de dressuurpaarden, terwijl de springpaarden op 28 juli arriveren. Voor deze viervoeters die hard hebben getraind om op wereldniveau te strijden, is hun accommodatie niets minder dan een vijfsterrenclassificatie.

Stallen van topniveau voor topatleten

De stallen van Versailles zijn meer dan alleen een plek om te rusten. Elke paard krijgt een ruime box van 4m x 3m met rubberen matten en lokaal geproduceerd strooisel of houtsnippers, wat comfort en duurzaamheid garandeert. Deze paarden worden ook verzorgd door toegewijde grooms die gepersonaliseerde zorg zullen bieden.

Versailles gaat verder dan alleen stallen. Het terrein biedt ruime graas- en trainingszones, drie zandbakken voor longeren, zes trainingsarena's - waaronder één overdekte - plus een galopbaan en speciale graaszones. Het is een complete opzet ontworpen om ervoor te zorgen dat elk paard kan floreren en optimaal kan presteren. Een team van zeer ervaren hoefsmeden verzorgt de paarden met individueel aangepaste hoefverzorging.

Dierenartszorg - par excellence

Een team van dierenartsen van wereldklasse staat paraat om de beste zorg en ondersteuning te bieden aan de paardensportatleten. Met een fulltime team van gespecialiseerde dierenartsen, beeldvormingsexperts en fysiotherapeuten voor paarden, zullen de paarden in Versailles de best mogelijke medische zorg krijgen indien nodig.

Veiligheid voorop: Strikte biosecuritymaatregelen

Paarden zullen tijdens hun verblijf in Versailles onder strikte biosecurityprotocollen vallen, gecontroleerd door de Veterinaire Commissie van de FEI en een toegewijd biosecurityteam.

Dagelijkse gezondheidscontroles, temperatuurcontrole en grondige schoonmaak- en desinfectiepraktijken zullen de hoogste hygiëne- en veiligheidsnormen garanderen.

"De monitoring van Olympische paarden begint 15 dagen voor hun aankomst op de locatie", legt Göran Åkerström, veterinair directeur van de FEI, uit.

"Van elk team wordt verlangd dat ze de temperatuur van hun paard dagelijks registreren in de FEI Horse App.

"Bij aankomst worden de paarden gelost en onderzocht door het veterinaire team van Parijs 2024 om te controleren of ze in goede gezondheid verkeren. Paarden die dit onderzoek passeren worden per discipline in de stallen geplaatst, terwijl paarden die niet slagen in quarantainestallen worden geplaatst. De follow-up monitoring duurt nog 15 dagen nadat ze de locatie hebben verlaten om de traceerbaarheid om bioveiligheidsredenen te waarborgen."

De ruitersportevenementen op de Olympische Spelen van Parijs 2024 vinden plaats van 27 juli tot 6 augustus.