-Michael Jung legt de weg open voor Christopher Burton. De Duitser springt de laatste hindernis tegen de grond, weet althans de leiding te behouden.

-Jannek Boonzaaijer en Champ de Tailleur finisht foutloos binnen de tijd! "De individuele medailles liggen voor ons. Hier heb ik echt geen woorden voor!", reageert Boonzaaijer na afloop.

-Samen met Fedarman B blijft Boyd Martin zijn individuele kansen behouden. Het paar finisht foutloos en neemt zo de leiding in het klassement.

-Net voor België aan de start komt zet Japan de druk op team België door foutloos te blijven. Japan verzekert zich zo bijna 100% zeker van Brons. Lara de Liedekerke-Meier tikt met BWP'er, Origi één balk uit de lepels. België is zo al 100% zeker van zijn Olympisch diploma!

-Felix Vogg volgt aan de start met Dao de l'Ocean. Een springfout houdt Zwitserland achter België en Japan. Nadien volgt Stephane Landois met Chaman Dumontceau. Het team finisht met tijdsfouten en verzekert zich zo van de zilveren teammedaille!

-De Britse Laura Collett finisht met London 52 met één springfout en wat tijd. Ze legt zo de weg open met minder dan 2 strafpunten verschil voor het individueel goud voor Michael Jung!

--tweede deel

-In het tweede deel start de Duitse amazone Julia Krajewski met Nickel 21. Een foutloze omloop houdt haar goed in de running voor het individuele klassement!

-Raf Kooremans neemt een vlotte start met Radar Love. In de insprong van de driesprong krijgt het duo één springfout.  Na een scherpe bocht richting hindernis 10 valt ook een balk tegen de vlakte. Uiteindelijk finisht hij met 12.8 extra strafpunten. Wat Nederland doet terugzakken achter Canada.

-Japan kan druk zetten op het Belgische team. Kazuma Tomoto kan foutloos blijven met Vinci de la Vigne.

-Voor België volgt Karin Donckers met Leipheimer van 't Verahof aan de start. De 53-jarige Donckers tikte reeds vroeg in het parcours één balk tegen de grond. Donckers herpakt zich en weet de schade zo te beperken. 

-Net voor de laatste combinaties aan de start komen deelt Tom McEwen een mokerslag uit aan team Frankrijk met JLD Dublin. Door foutloos te blijven vergroot het verschil en is Groot-Brittannië bijna zeker van goud!

---eerste deel

-De eerste twee combinaties aan de start knallen gelijk wat balken in het zand. Voor Nicolas Wettstein en de 10-jarige Altier d'Aurois liep de insprong van de driesprong verkeerd. Alsnog besloot de Venezuelaanse ruiter onder luid applaus met uiteindelijk 50.80 extra strafpunten.

-De Zuid-Afrikaan, Alexander Peternell geeft halverwege het parcours zijn paard een schouderklopje. Samen met de Luxemburgs gefokte, Figaro des Premices finisht hij met 5.6 extra strafpunten na één springfout en tijdspunten...

-Eerste amazone aan de start, Noor Slaoui (MOR) begon het parcours goed. Voor haar eerste internationale eventing werd het blijkens wel moeilijker naar het einde van het parcours. Samen met Cash In Hand finishte ze met 20.80 extra strafpunten.

-De Finse Veera Manninen is de jongste amazone aan de start. Met Sir Greg noteerde ze enkel wat tijdsfouten en daar gaat ze duidelijk met aan de leiding met een totaal van 56.40 en daarmee kan ze eventueel nog hopen om individueel, later vandaag in de finale te starten.

-Wiktoria Knap en Quintus 134 is de eerste amazone die voor de teamranking aan de start komen. De amazone vertegenwoordigd Polen. De amazone probeert met haar stem veel ondersteuning te bieden in het parcours maar finisht uiteindelijk met 22.80 punten. Dit brengt het totaal voor Polen op een gigantische achterstand tov de andere landen.

-Wünderbar en tegelijk kleine pleister op de wonde. Christoph Wahler houdt het foutloos met Carjatan S. Eerder werd Wahler uitgebeld in de cross...

-De Canadese amazone Jessica Phoenix rijdt met Freedom GS een volotte ronde. De amazone weet foutloos te blijven...

-Nadien volgt Sanne De Jong voor Nederland. Samen met haar eigen gefokte Enjoy stond de amazone op 83 strafpunten bij de start. Na de driesprong krijgt de 29-jarige amazone een voorbeenfout op de oxer. Ze herpakte zich en nam de controle terug en werkte af met 5.20 extra strafpunten. "Een goed gevoel, jammer van dat balkje... "

-Voor één van de sterke landen, die na de cross uit blijkt, Nieuw Zeeland, komt Jonelle Price met Hiarado als eerste aan de start. De Nieuw-Zeelandse krijgt op het einde van het parcours enkele dure fouten. Met 12 strafpunten zakt Nieuw-Zeeland één plaats onder Zweden. Individueel springt de amazone naar de tweede plaats.

-Eerder werd bekend dat Japan terugzakt door een switch van combinatie.Japan komt zo als vijfde aan de start in het teamklassement. Toshiyuki Tanaka en Christopher Burton's voormalige Jefferson wisten de druk te zetten door een finish met slechts 1.60 tijdsfouten.

-België is meer dan ooit gebrand op een medaille. Voorafgaand was het doel een Olympisch diploma (top 8). Tine Magnus en haar Dia van het Lichterveld Z (Diamant de Semilly) kwamen voor België als eerste aan de start. Met België op 111 strafpunten in totaal was er weinig speling met Japan en Zwitserland. MAgnus reed naar de chrono maar wist haar schimmel steeds goed bij de hindernis te plaatsen. Helaas viel de laatste stijl ... dat brengt het verschil met Japan op slechts 0.40 strafpunten. Alles dus nog mogelijk!

 

-Zwitserland volgde aan de start. Twee springfouten brengen het verschil met België op minder dan één springfout! Wat de kansen voor België, Japan of Zwitserland op het brons nog steeds actueel houdt!