(Groep C)

-De Zuid-Koreaanse amazone, Young Shik Hwang wordt beloond voor haar optreden. In Groep C rijdt ze met Delmonte 7 naar de leiding met 70%. Verdienstelijk optreden dat constante liet zien.

-De Amerikaanse amazone, Adrienne Lyle laat met Helix een goede constante zien. Het duo liet iets te weinig neklengte zien... maar reed alsnog een nette proef, goed voor 72,593%

-België's Larissa Pauluis startte de proef met een mooie verruiming, in het zadel van Flambeau. HEt duo maakte ook een mooi vloeiende overgang van de verruiming naar de passage. Ook in de tweede helft zette het paar een mooie proef neer! Op het einde, kreeg het paar nog een storing wat zwaar bestraft werd. Uiteindelijk goed voor 72.127%.

-De Britse Becky Mood en Jagerbomb komen dichtbij het PR. Met 74,938% nemen ze de leiding en zijn ze ook zeker van een finaleplaats met nog één combinatie te gaan...

-Laatste aan de start, Patrik Kittel laat vakmanschap zien met Touchdown. Het paar rijdt naar 74,317%, en verzekert zich zo van een start in de Grand Prix.

(Groep B)

-Frederic Wandres en Bluetooth OLD laten een knap optreden zien goed voor 76.118%

-Te midden de proef klonk de bel voor de Amerikaan Orlob Marcus met Jane. De voorzitter van de jury kwam in de piste en keek de mond van het paard na. Voor deze combinetie stopt het dan ook na wat bloed in de mond.

-De Finse amazone Emma Kanerva laat een heel mooie proef zien waar je bijna de klok op de bewegingen van Greek Air kan zetten. Het optreden wordt beloond met 73,680%, goed voor de voorlopige 3e plaats.

-De Belgische amazone, Flore de Winne volgt aan de start. De Winne laat mooie overgangen zien in de proef. Samen met haar zwarte Flynn FRH laat ze mooie changementen zien. De Winne finisht met een brede glimlach op het gezicht. Ze krijgt 73.028%. Met één combinatie nog te geen in groep B maakt de Winne geen kans op rechtstreekse kwalificatie voor de Kür. Ze kan zich later nog kwalificeren.

-Daniel Bachmann Andersen volgt met Vayron met een knappe proef. Een heel mooi optreden rijdt de ruiter naar een voorlopige eerste plaats met 76,910%

 

(Groep A)

-Stefan Lehfellner is met Roberto Carlos MT de eerste an de start en presteert meteen een keurige proef. Er zijn hier en daar wat spanningsmomenten, maar bv. in het appuyement laat het paar knap werk zijn. Het totaal levert 68.183% op

-De Deense Nanna Skodborg Merrald volgt met Zepter aan de start. Een slordige achteruitpas, maar verder een heel keurige proef met veel harmonie. Dit levert het duo 78.028% op!

-Dinja van Liere volgt aan de start met haar vertrouwde Hermes. Het paar laat een mooie afdruk zien in de proef en weet oa. in de piaffe mooie scores te halen. De combinatie toont heel veel ontspanning. Het duo liet veel eenvoud zien in de proef. Op het einde van de wissels kreeg het paar wat spanning, wat meteen werd afgestraft. Toch een mooie proef en een blije Dinja die de piste verliet.

-Caroline Chew en de welbekende Zatchmo starten met een heel gespannen indruk. Het paard blijft changeren bij het binnenkomen en kan ook de rust niet vinden. Het duo kan zich herpakken doorheen de proef. Met oa. goede wissels en ook een mooie verruiming. 

-Carl Hester en Fame lieten een mooi optreden zien. Mooie harmonie en goede controle. Het resultaat van 77,345% levert een voorlopige 4e plaats. Dat wil zeggen dat hij, Nanna Skodborg Merrald en Dinja van Liere zich rechtstreeks kwalificeren voor de Kür.