Met de medewerking van BWP Antwerpen werd de Fokkerijdag een feest met tal van kampioenen.
Om 8u30 gingen we zaterdag van start met de eerste reeks van merries, zowel voor de optie springen als voor de optie dressuur. In elke reeks een verdiende winnaar. De momenten waarop deze winnaars dan nog eens tegen elkaar strijden om het kampioenslint, zijn hoogtepunten van de dag. De dagkampioene optie springen werd Ithaca, een d’Ukase-merrie uit een Lys de Darmen-moeder van fokker Jos Michiels-Yskout. In het jeugdkampioenschap kon de jury niet omheen Latina vh Avenhof. Deze Diarado x Thunder vd Zuuthoeve van fokker De Dycker-Laeremans palmde heel de piste in met haar knappe verschijning.

Bij de dressuurpaarden was het Irresistible Van Het Burghof die het lint van dagkampioene in ontvangst mocht nemen. Irresistible is een dochter van Tuschinski (Ex Touch Dawn) X Mille-Ramiro van fokker Lieven Ampe. Luc Wens had de jeugdkampioene bij. Lucky Lady Van Kinschot kreeg het lint toebedeeld. Dit paard stamt af van Bravour B X Obelisk.

Het vrijspringen was zoals steeds spannend tot de laatste paarden. De provincies waren gewaagd aan elkaar. Het was uiteindelijk Limburg dat met de overwinning aan de haal gingen, zij hadden maar liefst 3 paarden in de top 5 van de eindrangschikking. De winnaar van het individuele klassement kwam uit Oost-Vlaanderen en was Liberty Van De Doornhaag, een Nabab De Reve x Lys De Darmen, gefokt door Jonas Vertenten en in eigendom van Filip Van Assche.

Bij de pony’s gingen volgenden met de erelinten aan de haal:
- Dagkampioene Kleine Maat: Habibi vd Delthoeve: Ten Ankers Bileander X Halenshof Wilfred – Fokker: Alfons Verheyen
- Dagkampioene Grote Maat: Nobel Van De Goorhoeve: Principal Dream V D Delthoeve X Top Nonstop – Fokker: Rudi Boeckstaens
- Jeugdkampioene Kleine Maat: Pattaya Van 'T Neerhof: Jowourits X Ten Ankers Bileander - Fokker: Renaat Claessens – Praet. Deze pony won trouwens ook het vrijspringen bij de Kleine Maat-pony’s.
- Jeugdkampioene Grote Maat: Pepper Daisy Van De Goorhoeve: Vedet Van De Vondelhoeve – Fokker: Caroline Boeckstaens. Deze pony werd ook de winnaar van het vrijspringen bij de Grote Maat-pony’s. 
- Beste ponyvoorstellers: Jef Van Den Bruel (12j) en Jolien Van De Voorde (8j) met Espoir Van Het Klavertje Klik hier voor de uitslagen.