In het Waasland waait er sinds een jaar een nieuwe wind dankzij de afdeling 'jonge fokkers' die in het gewest Sint-Niklaas werd opgericht. Zij noemen zichzelf 'Jong BWP Sint Niklaas' en trachten jonge fokkers zoveel mogelijk te informeren over het fokken.
Na enkele organisaties het voorbije jaar kent het team van voorzitter Louis De Cleene intussen de kneepjes van het vak en staan ze klaar voor een nieuwe evenement. Dat evenement heet 'Voordracht: exterieur van het paard'.
Hierbij het persbericht van Jong BWP:
Beste jonge fokkers, Spits jullie oren, want het Jong BWP Sint-Niklaas bezorgd jullie een primeur in het Waasland. Iedereen kent wel het WK Jonge paarden te Lanaken maar wat dachten jullie van een WK jonge fokkers te Zweden. Hiervoor heb je een kennersoog nodig en daarvoor moet getraind worden. ...
Ter voorbereiding of puur uit interesse voor dit, komt dhr. Stefaan De Smet op vrijdag 19 oktober een voordracht geven over ‘Het exterieur van een paard’. De voordracht vangt aan omstreeks 20u met een theoretische toelichting. Nadien zal de theorie in de praktijk worden toegepast en zal u zelf ook de gelegenheid krijgen om een merrie te beoordelen. Place to be voor de voordracht is Manege't Overdijk (Overdijk 5, Moerzeke)
Vanaf 20u is iedereen welkom! Heb je interesse? Vergeet je dan niet aan te melden via jongbwp@hotmail.com!
Meer info: WK Young Breeders 2013 in Zweden zal doorgaan van 12 tot en met 14 juli 2013 geschikt voor jongeren tussen 15 en  25 jaar. Er zal ook een oefenmoment voor jonge fokkers zijn op de BWP-Fokkerijdag in de Moervelden in Broechem! Onder deskundige begeleiding van dhr. Herman Tollenaere zal je op zaterdag 27 oktober verschillende merries exterieurmatig kunnen beoordelen. Tevens kunnen deze ook beoordeeld worden op vrijspringen. Uiteraard zal de jury jou na je deelname wijzen op de foutjes die nog verbeterd kunnen worden. Wij hopen dat jullie voltallig aanwezig zullen zijn op deze avond!
Bron: Equnews
Foto: Equpics