Zaterdagmiddag werd op Flanders Horse Expo in Gent de eerste editie van de 'Flanders BWP Cup' verreden. De 4 BWP gewesten uit de provincie Oost-Vlaanderen namen het daarin tegen elkaar op. Deze Cup was een aanlegtest voor jonge BWP spring- en dressuurpaarden. Bij de dressuurpaarden won de 7-jarige Jinta (Dayano x Balzflug x Sudan). Deze komt uit de fokkerij van Gilbert Lammertyn en is in eigendom van Ariane Van Guyse. Jinta vertegenwoordigde het gewest Moerbeke. Ook het winnende springpaard bij de 5-jarigen kwam uit dit gewest. Deze luisterde naar de naam Laguna v’t Maeshof (Toulon x Ti Amo Van ’t Lambroek x Randel Z). De naam "v 't Maeshof" verwijst naar de fokkerij van Eric en Jacqueline Maes.

Bij de 6-jarige springpaarden won Kyrelle vh Krekelhof (Ogano Sitte  x Contact vd Heffinck x Sheyenne De Baugy). Kyrelle werd gefokt bij Daniel Reygaerts en zij vertegenwoordigden het Gewest Zuid-Oost-Vlaanderen.
Met twee overwinningen ging de eerste 'Flanders BWP Cup' naar het BWP gewest Moerbeke. Het gewest Zuid-Oost Vlaanderen eindigde op de 2e plaats voor het gewest Evergem en het gewest Sint-Niklaas.
Voor de resultaten:
Klik hier voor alle foto's.
FRB_1414B
https://www.youtube.com/watch?v=tPsMEMEsglI&app=desktop