Casanova LouisFokkerijpromotie Vlaanderen organiseerde ook dit jaar de Open Dag van het Jonge Paard in het Zilveren Spoor.
De paarden werden dit jaar zowel op exterieur als op vrijspringen beoordeeld.
In de reeks vrijspringen voor driejarige paarden was het de Che Diamant-zoon Casanova Louis die de overwinning binnen haalde.
Deze ruin, gefokt en in eigendom van Christine Callewaert, beschikt niet enkel over een goed exterieur, maar liet bovendien heel wat kwaliteit zien op de sprong.
Kadet van het Waterblok (v. Eros Platière), gefokt bij André Dekens, werd tweede, op de voet gevolgd door Espoir de Froyennes (v. Breemeersen Adorado) van fokker-eigenaar Benoit Coppens - Hanneton.
Kigali van 't Hulsthof (v. Breemeersen Crescendo) en Ebengrey of Papermill (v. Ugano Sitte) werden ex aequo vierde, gevolgd door King's van de Kantweg (Der Senaat 111) en Kalypso (Quintus D'09).
Bij de tweejarige paarden was de Toulon-merrie Laguna van het Maeshof, van fokker-eigenaar Eric Maes, die een maatje te groot voor de tegenstand. Ze won met een ruime voorsprong gevolgd door een Moskifarm-trio. Fara van de Moskifarm, De Zizi van de Moskifarm Z en Fazoe van de Moskifarm, allen nakomelingen van Doree van de Moskifarm, werden respectievelijk tweede, derde en vierde. Ook de Arko III nakomelingen Arone Z en Locarina Saint-Benoit wisten zich te klasseren, net als de Darco-zoon Daiver.
FPV dagkampioen 2013 werd Casanova Louis. Hij behaalde de hoogste score bij het verrekenen van de punten voor springen en exterieur. Laguna van het Maeshof, winnares in het vrijspringen voor tweejarige paarden, werd tweede in het dagklassement.
Klik hier voor meer informatie.