Michael Jung en zijn Chipmunk FRH (Contendro I) springen na de cross vandaag op kop! Jung hield het foutloos in de cross en wist foutloos te finishen. De Britse amazone, Laura Collett speelde met London 52 op veilig in de laatste lijn en wist daardoor niet binnen de tijd te finishen. Met 0.8 extra strafpunten stat ze momenteel tweede op slechts 0.5 strafpunten verschil van Jung. Australië's, Christopher Burton plaatst zich op 3.7 strafpunten verschil op de derde plaats met Shadow Man.

Voor België is het Lara de Liedekerke die naar de beste ranking rijdt. De Belgische nummer één amazone springt naar de 13e plaats. België staat momenteel vijfde!

Groot-Brittannië is op koers voor het Olympisch goud. Nadat Nieuw-Zeeland en Duitsland door valpartijen de kansen verkeken zagen opent dit deuren voor Frankrijk en ook Japan die momenteel tweede en derde staan in de teamranking!

Verloop van de Belgen (volg hier)

-Karin Donckers startte het parcours met een schouderklopje bij haar Leipheimer van 't Verahof!  "In de waterhindernis keek Leipheimer even. Ik moest hem daar wat extra motiveren..." vertelt Donckers na afloop. "In de ruime lijnen kon ik gelukkig wat tijd inhalen, zo kon ik de gemiste seconden aan de waterelementen goedmaken. Het was algemeen een technisch parcours, dat merk je dat ik Leipheimer voldoende aanmoediging moest geven. Tot de laatste lijn moest ik er voor werken." Voor Donkers resulteerde het in 7.20 extra strafpunten.

-Ondertussen ging de Belgische amazone, Tine Magnus sterk van start. "Mijn paard is zo snel en denkt echt mee... dat is vandaag nogmaals gebleken!" vertelt Tine Magnus kort na afloop. Samen met Dia van het Lichterveld Z liet ze een vloeiende cross zien! De Belgische finishte met 2 strafpunten extra. "Na een teleurstellende dressuurproef geeft dit echt een mooie boost!"

-Lara de Liedekerke was de laatste aan de start. "Het dressuur viel wat tegen en ik ben gebrand om dat vandaag goed te maken met een knappe cross!" vertelt de BElgische voorafgaand de start. Haar Origi leek op de hindernissen een beetje te versnellen. De Belgische reed een sterke cross. Zelf in de laatste lijn bleek het duo nog heel wat power over te hebben! Onder sterk gejuich verzekerde de Belgische een mooie afsluiter van de dag! Ze finisht met 1.3 extra strafpunten, dat brengt haar naar een voorlopig 13e plaats!